Onko bensa jo liian kallista?

0
Mauri Alatalo.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Ainahan bensan hinta on ollut liian kallis. Eihän se näin eläkeläiselle, kun vähemmän ajelee, niin paljon merkitse, mutta yrittäjille ja niille, jotka muuten joutuvat pakosta autoa käyttämään, on hinta liian kova. Kyllä kipuraja on kahdessa eurossa eli sen yli ei pitäisi mennä, kertoo Mauri Alatalo.

Kalevi Mulari.

– Meillä ei kuluja niin paljon tule, kun auto pääasiassa seisoo viikot tallissa. Mutta niille jotka paljon ajelevat, on hinta kyllä liian kova. Hinta ei saisi enää nousta, yli kahden euron bensa ei saisi maksaa. Ihmiset, jotka asuvat syrjäseudulla ja joutuvat pitkiäkin matkoja ajelemaan, niin heitä tavallaan tässä rangaistaan, toteaa Kalevi Mulari.

Ray Malinen.

– Ensimmäisen auton ostaessani maksoi bensa 65 penniä litra, siitä nyt on tosin aikaa, mutta kohta se maksaa 2 euroa litralta ja kyllä se on liikaa. Vuosi sitten hinta oli noin 1,5 euroa ja se ehkä olisi oikeampi hinta, mutta siihen ei taida paluuta olla. Monesti automaatilla ihmiset ostavat bensan tasasummalla, jonka automaatti tarjoaa ajattelematta sen enempää, mitä se maksaa, toteaa Ray Malinen.

Jorma Viisanen.

– Kyllä bensa maksaa nyt jo liikaa. Kun ajan vuodessa noin 40 000 kilometriä, niin kalliiksihan se tulee. Oikea hinta olisi noin 1,6 euron tietämissä. Nyt kun hinta alkaa olla lähellä kahta euroa niin kipuraja on kyllä jo ylitetty. Valitettavasti hinta ei tule laskemaan, joten tähän on tyytyminen, kertoo Jorma Viisanen.