Onko jo jouluvalojen aika?

0
Tuula Lehtola

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Laitan ne varmaankin jouluvalot marraskuun loppupuolella. Vain valkoisia valoja, en tykkää värillisistä enkä vilkkuvista. Valot otan pois ehkä helmikuun lopussa. Kausivalojahan jotkut laittavat jo syyskuussa ja onhan ne ihan kivat hämärässä illassa, kertoo Tuula Lehtola.

Tauno Mikkola

– Minulla ei jouluvaloja ole ja olen muutenkin sitä mieltä, että liian aikaisin niitä ihmiset laittavat. Yksin kun asustelee, niin ei ole valoja tullut laitettua. Joulukuustakaan en enää sisälle tuo. Kinkun jouluna ostan ja se riittää minulle, kertoo Tauno Mikkola.

Tarja Tuomivirta

– Kausivalot laitoin, kun illat alkoivat hämärtyä, tykkään niistä tosi paljon. Oikean ajan valojen laittamiseen jokainen päättää itse. Varsinaiset jouluvalot pitää ottaa aikaisemmin pois, mutta kausivalot sammutetaan vasta keväällä, kun valoisuutta alkaa tulla lisää, toteaa Tarja Tuomivirta.

– Meillä on mökki mieheni kanssa Somerniemellä ja jouluvaloja sinne ei vielä ole laitettu, mutta kyllä pian laitetaan. Kynttilöitä jo ulkona on ja kausivalojakin on joskus ollut. Tykkään niistä, sillä tuovathan ne mukavan tunnelman hämärään iltaan, miettii Ann-Christine Kettunen.