Ottaisitko kolmannen koronapiikin?

0
Marika Nisumäki

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Olen miettinyt, että ottaisin myös kolmannen koronarokotuksen, kun se tulee saataville. En ihan ymmärrä niitä, jotka eivät rokotusta ota, koska onhan tässä kyseessä sekä oma että kanssaihmisten terveys. Mielestäni niiden, jotka työskentelevät hoito- ja terveydenhuoltoalla se olisi otettava, vaikka meillä siihen ei voidakaan pakottaa, miettii Marika Nisumäki.

Jaana Viittamäki

– Olen diabeetikko ja sen vuoksi minun on kolmaskin rokote otettava ja mielelläni otankin. Aika on varattuna joulukuun alkuun. Olen sitä mieltä, että kaikkien tulisi se ottaa. Olen ottanut joka vuosi myös influenssarokotteen. Jos koronassa tulee vielä neljäskin piikki, niin meinaan senkin ottaa, kertoo Jaana Viitamäki.

Piia Maavirta

– Ehdottomasti otan, aika on varattuna tammikuussa. Ja mikäli vielä neljäskin tulisi, niin sehän olisi vähän kuin tämä nykyinen influenssapiikki, joka otetaan vuosittain. Jonkin verran olen työtehtävissä huomannut, että kolmatta rokotusta myös vastustetaan, mutta jokainen päättä itse, ottaako sen vai ei, toteaa Piia Maavirta.

Seppo Saarinen

– Ollaan mökkiläisiä ja vaimon kanssa kolmas rokote otetaan, saadaankin se Helsingissä. Tosin ensin haetaan influenssan kausirokote ja sitten korona. Samaan aikaan ei uskallettu rokotteita ottaa, kun ei koskaan tiedä, tuleeko haittavaikutuksia. Joillekin on kuulemma juuri tästä kolmannesta tullut oireita, kertoo Seppo Saarinen.