Partiossa parasta ovat alkuleikit ja kaverit

0
Sudenpentuihin kuuluvat Joona Tuominen ja Matias Niskanen ovat olleet mukana partiossa vuoden verran.

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Sudenpentuihin kuuluvat Joona Tuominen ja Matias Niskanen ovat 9-vuotiaita ja harrastaneet partiota vuoden ajan. Partion lisäksi aikaa löytyy myös muille harrastuksille.

– Meidän ryhmässä on sekä tyttöjä että poikia. Aloitin partion tänä vuonna, kun isovelikin oli jo mukana ja monta kaveriakin oli aloittanut partion, kertoo Joona Tuominen .

– Mulla on kololle matkaa vain noin 50 metriä ja luokkakavereitakin oli jo mukana, joten oli helppo aloittaa partio itsekin, jatkaa Matias Niskanen.

– Partiossa on parasta alkuleikit ja kaverit. Muita harrastuksia partion lisäksi ovat koripallo, futsal, yleisurheilu, kertovat pojat.

Omatoimisuus on tärkeässä osassa partiossa. Toimitaan myös ryhmissä ja kaikki,pienimmätkin osallistuvat. Vastuunantaminen nuorille on yksi partion perusideoista. Näin terve luottamus omiin kykyihin kasvaa.

Partioon kuuluvat viikoittaiset kokoukset kololla sekä retkeily. Toiminta luonnossa on osa partiolaisuutta ja partion keskeinen kasvatus- ja koulutusmenetelmä. Luonnossa tapahtuvan toiminnan tavoitteena on opastaa partiolaista omien kokemusten ja elämysten kautta arvostamaan ja suojelemaan monimuotoista luontoa.

Toiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeita sekä jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia luonnon ehdoilla ja luontoa kunnioittaen.