SM-kultaa!

0
Kiiruun koulun joukkue voitti tyttöjen koululiikuntaliiton turnauksessa lentopallon SM-kultaa

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Somerolla pelattiin yläkoulujen tyttöjen lentopallon Koululiikuntaliiton SM-lopputurnaus, jossa mukana olivat joukkueet Somerolta, Kurikasta, Orivedeltä, Pudasjärveltä, Alavieskasta ja Koskelta.

Ottelut pelattiin kahdessa lohkossa, joiden jälkeen voittajat pelasivat finaalissa ja kakkoset pronssiottelussa.

Loppuottelussa olivat vastakkain Kiiruun koulu Somerolta ja Yhteiskoulu Orivedeltä. Ottelu oli turnauksen tasokkain ja tiukin, kun kaksi selvästi parasta joukkuetta otti yhteen. Jännittävien vaiheiden jälkeen kultamitali tuli niin sanotusti kotiin, kun Kiiruun koulun joukkue otti kultaa häviämättä yhtään erää.

Kultamitalijoukkueessa pelasivat Amanda Juselius , Lotta Känkänen , Emma Lehtonen , Jade Lehtonen , Olivia Lehtonen , Anni Luoto , Elsa Merivirta , Iida Mikkonen , Anni Pettersson , Siiri Puotsaari , Siiri Salo ja Amalia Tuomola .

Joukkuetta valmensi Janne Lehtonen , huoltajana toimi Sami Merivirta ja joukkueenjohtajana Ritva Oksanen .

– Viimeisessä pelissä pääsimme omalle tasollemme ja kaikki tekivät parhaansa. Pelissä näkyy varmaan myös se, että ollaan pitkään jo pelattu yhdessä ja samalla joukkueella pelataan myös sarjapelejä, kertoo joukkueen kapteeni Siiri Salo.

 

– Olen valmentanut tyttöjä 4-vuotiaasta asti, kun he tulivat pallokouluun eli noin kymmenisen vuotta. Ryhmä on hyvin pysynyt kasassa ja harjoittelemme kolme kertaa viikossa, minkä lisäksi tytöillä on omia kunto- ja voimaharjoituksia. Lisäksi täytyy mainita hyvät tukijoukot, joita ilman ei toiminta olisi mahdollista, kiittelee valmentaja Janne Lehtonen.

Tulokset:

Lohko A                                                           

Somero–Koski 2–0,

Koski–Kurikka 1–2,

Kurikka–Somero 0–2

Lohko B

Orivesi–Pudasjärvi  2–0,

Pudasjärvi–Alavieska 2–0, Alavieska–Orivesi 0–2

Finaali:

Somero–Orivesi 2–0

Pronssiottelu:

Kurikka–Pudasjärvi 2–1