Somerniemen seurakuntatalon remontti valmistui

0
Uusittua keittiötä ihastelevat seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen, luottamushenkilö Hanna-Liisa Kärki ja kappelineuvoston jäsen Pentti Manner.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Toukokuussa alkanut ja koko kesän kestänyt Somerniemen seurakuntatalon remontti valmistui syyskuun lopussa.

Vuodelta 1975 oleva talo oli jo hieman päässyt huonoon kuntoon. Lisäksi talon sisällä oli ollut isompi vesivahinko, joka myös remontin yhteydessä korjattiin. Remontin kustannuksissa pyrittiin säästämään käyttämällä mahdollisimman paljon talkootyövoimaa ja näin pysymään asetetussa budjetissa. Ulkopuolisena urakoitsijana käytettiin Hirsjärven Rakennuspalvelu Oy:tä.

Korjauksessa keskityttiin lähinnä talon ulkopintaan ja sisätiloissa lattiaan ja seiniin sekä keittiöön ja lämmitykseen, jotka uusittiin kokonaan. Talon katto alkaa olla myös korjauksen tarpeessa, mutta siihen ei tässä vaiheessa puututtu, vaan sen korjaus tai uusinta jää myöhemmäksi.

Talon käytössä on seurakunta ollut pääasiallisena käyttäjänä pitäen siellä muistotilaisuudet ja muut seurakunnalliset tilaisuudet. Jatkossa on tarkoitus, että sitä voisivat vuokrata omaan käyttöönsä myös muut seurat ja yhdistykset Somerolta.

– Talon ulkolaudoitus purettiin ja uusittiin ja samalla lämmöneristystä parannettiin uusilla paksummilla tuulensuojalevyillä. Myös vanhat huonokuntoiset ikkunat uusittiin ja samoin kaikki ovet, kertoo kappelineuvoston jäsen Pentti Manner.

– Sisätiloissa tapahtuneen vesivahingon korjauskulut saatiin vakuutuksen kautta ja samalla sisällä uusittiin WC- ja pesutilat ja keittiö kokonaan sekä kaikkien huoneiden lattiamatot, jatkaa Pentti Manner.– Talkootyötä oli tosiaankin melko paljon, mutta niistä tulleita säästöjä en ole laskenut, kun mistään tuntimääristäkään ei ole tietoa. Kokonaisbudjettihan tälle remontille oli 60 000 euroa ja hyvin siinä pysyttiinkin. Korjauskuluihin joudutaan myöhemmin lisäämään ulkorännien uusinnat, ja siitä kertyy hieman budjetin ylittäviä kustannuksia, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen.