Somero sai uuden Lions-ritarin

0
Lions-ritariksi lyöminen tapahtuu juhlavan protokollan mukaisesti. Ritariksi lyötävä lion Hannu Rauhala on polvistunut miekkaa käyttävän Arne Ritari -toimikunnan puheenjohtajan Reino Laineen eteen. Seremoniaa todistavat ensimmäinen varapiirikuvernööri Pertti Tofferi (takana vas.), lions-presidentti Jyri Kaija sekä lions-lady Liisa Rauhala.

Teksti ja kuva Hannu Lehtonen

Lions Club Someron kuukausikokouksessa koettiin juhlahetki, kun klubi sai uuden Lions-ritarin. Vuonna 1987 Someron lionsklubiin liittynyt Hannu Rauhala lyötiin asiaankuuluvin juhlallisuuksin ritariksi ja Arne Ritari -killan jäseneksi. Seremoniamestarina ja ritariksilyöjänä toimi Lions-liiton A-piirin Arne Ritari -toimikunnan puheenjohtaja, Lions Club Someron jäsen, Reino Laine . Virallisina avustajina toimivat ensimmäinen varapiirikuvernööri Pertti Tofferi Turusta ja Someron lionsklubin presidentti Jyri Kaija . Uuden ritarin puoliso, Lions-lady Liisa Rauhala oli luonnollisesti myös todistamassa tapahtumaa.

Lions-ritarin arvo on korkein Arne Ritari -säätiön huomionosoitus, jonka yksityinen leijona voi saada. Se on tunnustus pyyteettömästä ja palkattomasta lionsien palvelutyöstä. Tätä työtä Hannu Rauhala on tehnyt jo 34 vuoden ajan.

Arne Ritari (1906–1996) oli kanadansuomalainen liikemies, joka tunnetaan Suomen Lions-toiminnan kummina. Hän oli mukana Kanadan lionstoiminnassa, ja halusi tuoda järjestön myös synnyinmaahansa. Suomen ensimmäinen klubi perustettiinkin vuonna 1950 Arne Ritarin myötävaikutuksella.

Vuonna 1986 pidetyssä Suomen Lions-liiton valtakunnankokouksessa perustettiin Arne Ritari -säätiö, jonka tarkoitus on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Arne Ritarin elämäntyötä Suomen lionstoiminnan perustamisessa.