Työttömyys vähenee hitaasti Somerolla

0
Somerolla oli lokakuussa noin 60 työpaikkaa auki eri aloilla, seutukunnassa yli 800. Varsinais-Suomessa eniten avoimia työpaikkoja on ollut tänä rakentamisessa. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Työttömyys vähenee Somerolla. Lokakuussa kaupungissa oli 253 työtöntä ja työttömyysaste oli 7,0.

Syyskuussa työttömiä oli Somerolla muutama enemmän kuin lokakuussa. Vuosi sitten työttömiä oli 300, mutta silloin koronalomautukset painoivat vielä osittain lukuja.

Trendi on sama koko Varsinais-Suomessa: Lokakuussa työttömien määrä pysyy yleensä suhteellisen samana kuin syyskuussakin, mutta tänä vuonna se supistui, ilmenee julkaistussa Ely-keskuksen Työllisyyskatsauksessa.

MYÖS AVOIMIEN työpaikkojen määrä oli nousussa. Lokakuussa Somerolla oli auki lähes 58 työpaikkaa, kun vuosi sitten auki oli vain 29 työpaikkaa. Avoimien työpaikkojen määrä kuitenkin laski syyskuusta, jolloin auki oli 75 työpaikkaa.

Salon seutukunnassa oli lokakuussa yli 800 avointa työpaikkaa. Luku on moninkertainen viime vuoteen verrattuna.

Tiedot käyvät ilmi Varsinais-Suomen Ely-keskuksen tiistaina julkaisemasta Työllisyyskatsauksesta.

TÄNÄ VUONNA työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta koko Varsinais-Suomessa.

Työllisyyskatsauksen mukaan osaajia haetaan kaikilla aloilla enemmän kuin viime vuosina. Varsinais-Suomessa eniten paikkoja on ollut auki rakentamisessa, jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 60 prosenttia kovempaa kuin viime vuonna. Myös esimerkiksi teollisuudessa, tekniikan alalla, sote-sektorilla, myyntialalla, kuljetuksissa sekä siivousalan tehtävissä on paikkoja ollut yli 60 prosenttia enemmän auki viime vuoteen verrattuna.

Teollisuudessa (ei metalli) paikkoja on ollut auki peräti 134 prosenttia viime vuotta enemmän.