Yökoulussa…

0
Abiturientit Fanni Alanko (vas.), Linnea Heinonen ja Olivia Vartemaa viettivät aikaansa “abilandiassa” lautapelejä pelaten.

Teksti ja kuvatAino Kesäniemi

Someron lukion “kakkoset” ja abiturientit viettivät yönsä Kiiruun koulukeskuksessa jo perinteeksi muodostuneen yökoulun merkeissä. Ilta kului muun muassa lukion opiskelijoiden näyttelemiä murhamysteereitä selvittäessä, pakohuoneiden tehtäviä ratkoessa ja pitsaa syödessä.

Virallisen ohjelmaosuuden jälkeen lukiolaiset levittäytyivät luokkiin ja käytäville lautapelien ja pelikonsoleiden kera. Illan aikana halukkaat pääsivät myös uimahalliin uimaan ja saunomaan, ja yöllä pelattiin kovatasoinen lentopallo-ottelu koulun salissa.

Aamulla luokkien lattioilta kömpi ylös väsyneitä mutta onnellisia opiskelijoita.

Tavallisesti yökoulu on järjestetty aina loppukeväästä, mutta sekä viime että tänä vuonna tapahtuma siirtyi syksylle. Vuosi sitten lukiolaiset eivät saaneet yöpyä koululla, ja eri ikäluokkien opiskelijat pidettiin erillään toisistaan.

Nyt yökoulu pystyttiin järjestämään, maskeja lukuunottamatta, perinteisen kaavan mukaan, mikä oli merkittävä juttu etäkoulun ja rajoituksien keskellä eläneille opiskelijoille.

Loppuvuodesta lukiolaisilla olisi rajoitusten niin salliessa vielä tiedossa monenlaista spesiaalia ohjelmaa: abiturientit juhlivat jäljellä olevia viittäkymmentä koulupäiväänsä ”tj 50” -teemapäivän merkeissä ja he pääsevät myös katsomaan keväällä kuvaamansa karonkkanäytelmän.

Joulukuussa opiskelijat opettajineen kokoontuvat viettämään ensimmäisen vuoden opiskelijoiden järjestämää puurojuhlaa, ja itsenäisyyspäivänä lakitetaan syksyn ylioppilaat juhlallisin menoin.