Antti Kotti aloitti ministerin erityisavustajana

0
Antti Kotti on toiminut eduskunnassa muun muassa Katja Taimelan eduskunta-avustajana sekä kunta- ja hallintopoliittisena asiantuntijana, ja nyt hän on valtiovarainministeriössä kuntaministerin erityisavustajana.

Someron kaupunginvaltuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti (sd.) on nimitetty kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) erityisavustajaksi. Hän aloitti tehtävässään viime viikolla.

– Teen ainakin aluksi puolen vuoden tuurauspestin kuntaministerin erityisavustajana. Sen myötä työpaikka vaihtui eduskunnasta valtiovarainministeriöön. Vastuualueinani ovat kunnat ja alueet, sekä sisäministeriön seuranta, kuten turvallisuusviranomaiset ja maahanmuutto. Eli käytännössä asiakokonaisuudet ovat samoja, joiden parissa työskentelen myös eduskunnassa.

– Erityisavustajan työ on hyvin erilaista kuin poliittisen asiantuntijan työ eduskunnassa. Käytännössä erityisavustaja on neuvottelemassa esityksistä hyvin varhaisessa valmisteluvaiheessa yhteistyössä ministeriöiden valmistelevien virkamiesten, ministerien, valtiosihteerien ja muiden erityisavustajien kanssa. Eduskunnassa sitten vastaavasti edistetään valmiiden esitysten etenemistä kansanedustajien apuna poliittisessa päätöksenteossa.

Ensimmäisenä työviikkona erilaisten perehdytysten ohella eniten Kottia ovat työllistäneet sote-ministeriryhmän koronaneuvottelut, kuntien tulevaisuustyö, valtion alueellisen läsnäolon ja monipaikkaisuuden linjaukset, maahanmuuttolinjaukset sekä rahapelilainsäädäntö.