Antti Laitinen Koutaniemen dokumenttitähtenä

0
Dokumentissa esiintyvät Meeri Koutaniemi ja Antti Laitinen.

Meeri Koutaniemi, irti kuvasta on 8-osainen dokumentaarinen ohjelmasarja kuvataiteesta. Visuaalisesti häikäisevässä sarjassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi seuraa taidetta upottavalta suolta museoiden pylvässaleihin. Matkallaan hän tapaa kahdeksan suomalaista kuvataiteilijaa, jotka paljastavat miten he työskentelevät, ajattelevat ja miksi tekevät taidettaan. Jaksot huipentuvat yhteisen muotokuvan suunnitteluun ja toteutukseen
Jakso nimeltä Mies joka rakensi itselleen saaren – Antti Laitinen tuo dokumentinkuvaajat Somerolle ja esittelee muutenkin somerniemeläistaiteilijan elämää ja teoksia.
Laitinen ilmaisee itseään installaation, valokuvan, performanssin ja videon keinoin. Hän ei ota itseään liian vakavasti, on muun muassa seilannut kaarnaveneellä Tallinnaan ja upottanut itsensä suohon.
Koutaniemi ja Laitinen pohtivatkin jaksossa taiteen kehollisuutta, kekseliäisyyttä ja leikin voimaa. Onko sisäisen lapsen elossa pitäminen elinehto laatikon ulkopuolella ajattelemiselle?

Tv-lähetykset: pe 10.12. klo 13.30 Yle Teema Fem ja to 16.12. 1.05 Yle Teema Fem.
Jakso on katsottavissa myös YLE Areenassa.