Eläimille julistettiin joulurauha

0
Eläimille julistettiin joulurauha perinteiseen tapaan Haukkukalliolla. Kuvassa vasemmalla kirkkoherra Jaakko Knuutila ja seurakuntapastori Kira Knuutila lastensa Tuuren ja Pietan sekä collie Merlinin kanssa. Joululauluihin väen johdatti kanttori Anna-Liisa Forsström (harmaanvalkoinen takki).

”Täten julistetaan kaikille eläimille; metsän eläimille, koti- ja karjaeläimille, taivaan linnuille, jyrsijöille, pikkueläimille ja lemmikkieläimille, joulurauha.” ”Ja älköön kukaan olko tai tulko raskauttavien asianhaarain vallitessa eläinten joulurauhan rikkojaksi. Jumalan rauhaa teille kaikille.”

Someron Seudun Koiraharrastajien ja Someron seurakunnan perinteinen eläinten joulurauhanjulistus keräsi jälleen ”koiranilmasta” huolimatta karvakuonot perheenjäsenineen Haukkukalliolle sanaa kuulemaan.
Seurakuntapastori Kira Knuutila kertoi kuulujoille liikuttavasti oman perheensä lemmikeistä.
Perheenjäsenistä oli nukkunut pois Totti. Esimerkiksi toissa vuonna hänen ja kirkkoherra Jaakko Knuutilan isovillakoira Totti huvitti Haukkukallion väkeä ”laulamalla” joululauluja yleisön mukana.
– Elimme puolisen vuotta ilman koiraa. Elämään tulee suuri aukko, kun lemmikkiä ei enää ole, elämä tuntuu tyhjältä ja vaillinaiselta.
Ilman lenkkikaveria Knuutila alkoi lenkkeillä kuulokkeet korvilla.
– Kuuntelin äänikirjoja tai bodcastia.
Nyt perheen mukana Haukkukalliolle saapui kuitenkin ensimmäiseen jouluunsa valmistautuva collie Merlin, joka tutustui innokkaasti muihin nelijalkaisiin ”seurakuntalaisiin”.
Kira Knuutila kertoikin, että pennun uteliasta luonnon tutkailua seuratessaan hänkin oppi lenkeillään nauttimaan luonnosta uudelleen.
– Kuulin linnut, kuulin tuulen ja sateen. Olin enemmän läsnä.
Hän muistutti, että ihminen tarvitsee yhteyttä luontoon. Luonnossa opitaan jotain tärkeää siitä, miten elämä tapahtuu juuri tässä hetkessä.