Ilmoittautuminen Somero-opiston kevään kursseille alkaa maanantaina 13.12.

0
Tiera Laitinen Ilmatieteen laitokselta pitää verkkoluennon 9.2. aiheesta Revontulet - Auringon terveiset Pohjolan talviyöhön.

Somero-opiston kevätkauden opinto-opas jaettiin Someron ja Kosken koteihin 9.12. ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 13.12. alkaen. Aiemmasta käytännöstä poiketen lähes kaikille syksyllä toimineille ja keväällä jatkuville kursseille tulee ilmoittautua uudelleen. Ohjelmassa on myös useita uutuuskursseja. Kevätkausi käynnistyy tammikuun toisella viikolla.

Kursseille voi ilmoittautua internetissä maanantaista 13.12. kello 17 alkaen ja sen jälkeen joka päivä kaikkina vuorokaudenaikoina. Puhelinilmoittautumisia otetaan vastaan maanantaina 13.12. klo 17–18. Ensimmäisen ilmoittautumisillan jälkeen puhelinilmoittautumiset Someron kursseille tulee tehdä ensisijassa asiakaspalvelusihteerille 14.12.–23.12.2021 kello 9–12, 3.–5.1.2022 ja 7.1.2022 klo 9–12 sekä 10.1.2022 alkaen ma–to kello 17–19.

– Koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen perinteiset pitkät – syksystä kevääseen jatkuvat – kurssit oli suunniteltu vain syyskauden mittaisiksi. Nyt myös nämä kurssit löytyvät kevään ohjelmasta, ja niille tulee ilmoittautua uudelleen. Lähes kaikille kursseille otetaan uusiakin opiskelijoita, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä Somero-opistosta.

Koronapandemiasta huolimatta kevätkausi pyritään käynnistämään pääosin lähiopetuksena. Ohjelmassa on lisäksi muutamia verkkokursseja ja luentoja sekä hybridikursseja, jotka toteutetaan osittain lähiopetuksena ja osittain etäopetuksena.

Uutuuksia löytyy muun muassa sukututkimus-, kädentaito-, tietojenkäsittely-, puutarhanhoito- ja kotitalouskursseista. Syksyltä jatkuvien kielikurssien lisäksi tarjolla on hybridiopetuksena toteutettava matkailuespanjan päiväkurssi sekä lyhytkurssi, jolla opiskellaan englantia laulujen sanojen pohjalta.

Luentotarjonta koostuu perinteisistä auditoriossa toteutettavista luennoista ja verkkoluennoista. Kolmen hyvinvointiluennon sarja on suunniteltu yhteistyössä Salon Muistiyhdistyksen kanssa. Maksuttomilla luennoilla jaetaan tietoa ikääntymisestä, aivoterveydestä ja kodin turvallisuudesta. Luennot järjestetään Kiiruun koulun auditoriossa. Ohjelmassa on myös luennot tulevaisuuden ennakoinnista ja ravitsemuksesta.

Kevätkauden ohjelmassa on yhteensä 131 kurssia ja luentoa, joista 24 järjestetään Koskella, kolme verkossa ja loput Somerolla. Opetuksesta vastaa suunnittelijaopettajan lisäksi lähes 60 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa.