Itsenäisyyspäivän perinteet ovat tärkeitä

0
Itsenäisyyspäivän perinteet ovat tärkeät Kati Kotinojan perheelle

Teksti ja kuva Timo Kalenius

– Minulle ja perheelleni itsenäisyyspäivä merkitsee paljonkin. Perinteisiin kuuluu sytyttää kynttilät ja viedä myös haudoille kynttilät. Itsenäisyyspäivän aterialla syödään vähän paremmin ja yksi traditio on ollut Linnan juhlat, joita on aina katsottu televisiosta, mutta nythän ne harmillisesti on tänä vuonna peruttu, toteaa Kati Kotinoja.
Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan vuosittain 6.12. ja tänä vuonna 2021 Suomi-neito täyttää kunnioitettavat 104 vuotta. Itsenäisyyspäivä vietetään aina hyvin perinteisellä tavalla.  Tapana on nostaa salkoon siniristilippu ja sytyttää kynttilät kodeissa ja haudoilla. Itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluvat myös itsenäisyyspäiväillalliset sekä televisiosta tuleva Tuntematon sotilas -elokuva. Itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa on myös perinne, joka tänä vuonna valitettavasti peruuntui koronatilanteen vuoksi.