Johtava lääkäri opintovapaalle

1
Johtava lääkäri Arja Lukka sanoo Someron terveyskeskuksessa työntekijöiden mielipiteitä kyseltävän ja niillä on vaikutusta päätöksiin. Vertaistukea saa. Työntekijöillä on mahdollisuus kouluttautua työssään.

Terveyskeskuksen johtava lääkäri Arja Lukka jää opintovapaalle, joka jatkuu 31.7.2023 saakka. Hänellä on erikoistumisopinnot meneillään. Lukan opintovapaa alkaa helmikuulla, mutta hän pitää sitä ennen vuosilomiaan ja ylityövapaitaan.

Arja Lukan viransijaisena on lääketieteen lisensiaatti Mimosa Uoti, joka on aloittanut työt Someron terveyskeskuksessa jo joulukuussa. Paikka on entuudestaan tuttu Uotille, sillä hän on tehnyt lääkärinsijaisuuksia Somerolla.

Someron terveyskeskuksessa on seitsemän lääkärinvirkaa, joista yksi on johtavan lääkärin ja se on vakituisesti täytettynä.

– Vakituisiin virkoihin ei ole vaan saatu tekijöitä. Meillä on nyt kyllä lääkäreitä töissä. Tilanne on hyvä keikkalääkärien turvin. Mutta näin hoidettuna kustannukset nousevat, toteaa perusturvajohtaja Marjaana Sorokin.

1 KOMMENTTI

  1. Someron tk on nuorten jatkuvasti vaihtuvien lääkäreiden varassa näköjään.
    Eihän se toki ole huono, ja olenkin saanut hyvää hoitoa heiltä, eivät onneksi heti vanhemman naisen vaivoja miellä vain joksikin ”mummotaudiksi” tms.,
    vaan voi olla vakavampaakin, ja jostainhan se ura on heidänkin aloitettava, mutta välillä kaipaa sitä käytännön oppimisen tuomaa näkökulmaa ja rutiinia lääkäriltä.
    Somero ei taida olla kovin houkuttava paikka työ-/asuinpaikkana..

Kommenttien lisääminen on estetty.