Jokiniemelle kultaa veteraanicupin osakilvassa

0
Marko Jokiniemi leireili ja kilpaili Taivalkoskella viime viikonloppuna.

Veteraanimäkihyppääjät leireilivät Taivalkoskella Modeo Cupin yhteydessä.

Somerolaislähtöinen Marko Jokiniemi nappasi siellä voiton ja kakkossijan. Kultaa hän otti veteraanicupin osakilpailussa 30–49-vuotiaiden sarjassa HS52-mäessä. Pikkumäessä hypyt kantoivat 49 ja 48 metriä. Yhteispisteet olivat 213,3. Kakkonen oli Harjavallan Jymyn Juha Nykänen, joka sai 205,3 pistettä. Hyppyjen pituudet olivat 47,5 ja 47 metriä. Kolmas oli Timo Maukonen Suolahden Urhosta 182,4 yhteispistesaaliilla (43,5 ja 44,5 metriä).

Paimion Urheilijoita edustava Jokiniemi sai hopeaa veteraanikilpailun HS80-mäestä. Hänen hyppynsä kantoivat 74 ja 74,5 metriä, pisteitä napsahti 218,5.

Kisan voitti veteraanilegenda Pasi Huttunen Kuopiosta. Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Huttunen leiskautti 82 ja 79 metrin hypyt ja saavutti yhteensä 245,5 pistettä. Kolmanneksi sijoittui Juha Nykänen pistein 196,5 (hypyt 68 ja 70,5 metriä).

– Kultaa ja hopeaahan sieltä tuli. Leiri sujui mukavasti, vaikka alkuun muutamat hypyt menivätkin taas ylämäen vauhdin totutteluun, kertoo Jokiniemi Taivalkosken leirin ja kilpailujen tunnelmia.

Hän on tyytyväinen kaikkineen leiriin, jossa oli mukana parisenkymmentä hyppääjää.

– Sain valmentajalta parhaan mahdollisen tuen ja avun hyppyihini. Kelit olivat mainiot: pakkasta kymmenen asteen paikkeilla. Tarkeni hyvin hyppiä harjoituksia ja kilpailut.

Sami Kesti ei hypännyt kilpailua loukattuaan polvensa harjoituksissa.

– Se oli harmillinen takaisku leirillä. Toivottavasti jalka saadaan kuntoon tammikuuhun mennessä.

Marko Jokiniemi pyrkii pääsemään osallistumaan Matti Nykäsen muistokilpailuun. Kisat hypätään ensi vuonna 8.–9. tammikuuta Jyväskylässä. Jokiniemen on tarkoitus hypätä niin HS68- kuin HS108-mäestä.

Lahdessa on kilpailut 15.1. Modeo Cupin yhteydessä. Siellä hypätään HS70- ja HS100-mäissä, joihin Jokiniemen on tarkoitus osallistua, jos kelit pysyvät hyvinä ja korona kurissa.