Jouluovet riehakkaina

0
Oppilaskunnan jäsenet Onni Nevalainen ja Saara Lehtinen poseeraavat oman luokkansa 3B ovella. Joensuun koulun väki äänesti sen parhaimmaksi jouluoveksi.

Luokka 3 B:n ovi äänestettiin voittajaksi

Joensuun koululla oppilaat opettajineen piirsivät, maalasivat ja askartelivat luokkien oviin hienoja taideteoksia. Niissä porot laulavat ja loikkivat, kuuset havisevat ja lumiukot katselevat koululaisten menoa. Ovissa komeilee piirrettyjä, maalattuja, askarreltuja poroja, kransseja, tonttuja, kuusia, sukkia, piparkakkuja, lumiukkoja, koristeita ja paljon muuta jouluista.

Jouluovet luokilta 2B ja 2A.

Mielikuvitus on päästetty valloilleen. Parinkymmenen koristellun uksen joukossa ei ole kahta aivan samanlaista. Mitä nyt naapuriluokat 6 A ja 5 C olivat aikaansaaneet kumpikin yhden ison laulavan poron oveensa. Toisessa vilkkuu kuono punaisena.

Poro laulaa 6 A luokan ovessa.
5 C -luokan porokin laulaa, muta sen kuono vilkkuu punaisena.

Ilostuttavaan tempaukseen lähdettiin, koska koronarajoituksen vuoksi koululla ei ole joulujuhlaa.

– Jotain hauskaa haluttiin keksiä, kertoo luokanopettaja Petra Korpela.

Luokkien yhteistyön tulokset kilpailivat keskenään. Parinkymmenen hienon jouluisen luomuksen joukosta oppilaat äänestivät parhaimman. Eniten ääniä sai 3B luokan ovi. Siinä on ulokkeena pahvista tehty poro.

Voittajajoukko saa oppilaskunnan koristelemat 30 piparkakkua nautittavakseen.

1 C:n ovi koristeltuna.

Halukkaat luokat ovat saaneet filmata oman pienen jouluesityksen ja tallentaa sen nettiin.

– Kaikki luokat pääsevät halutessaan katsomaan ne sieltä. Pikkuisen esiintymistä on siis harjoiteltu ja päästy näyttämään taitojaan, toteaa Petra Korpela.

Hän sanoo juhlien ja niiden harjoittelemisen olevan yksi osa opetusta.

– Tosi tärkeää päästä valmistelemaan juhlaa. Ja jännittää, kun äiti ja isä ovat katsomassa. Tuohan se myös luokalle, koululle ja perheille yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, jatkaa opettaja.

Kolmasluokkalaiset Saara Lehtinen ja Onni Nevalainen ovat saaneet viettää koulun joulujuhlaa vain ensimmäisellä luokalla. Viime joulu jäi väliin ja nyt tämä.

– Olisihan se kiva, mutta näin on turvallisempaa, toteaa kaksikko.

4 B: luomaa jouluiloa. Alla lähikuva tontuista.

Viimeinen koulupäivä ennen joululomaa on keskiviikkona 22.12. Silloin jaetaan todistukset. Loma jatkuu 10. tammikuuta saakka.

Saaralle vanhemmat ovat luvanneet, että ainakin uimahallissa käydään ja ratsastamaankin hän pääsee. Onni lähtee laskettelemaan ja jääkiekkoakin olisi tarkoitus pelata.

– Niin ja olla vaan perheen kanssa yhdessä. Se on kivointa joulussa, toteavat lapset.

Samaa mieltä ovat muutkin Joensuun koulun oppilaat. Terveydenhoitajan ovessa olevaan paperiin sai nimettömänä kirjoittaa, mikä on parasta joulussa. Moni vastasi: yhdessäolo.