”Kaikki tuntee kaikki”– Someron lukio maakunnan 3. paras

0
Venla Karttunen (vas.), Fredrika Laurila, Alina Ojala ja Alina Kauppila

Teksti Aino Kesäniemi

Someron lukio nostettiin kolmanneksi parhaaksi Varsinais-Suomen kuntien joukossa tämänvuotisessa STT:n lukiovertailussa, jossa oli mukana 345 lukiota. Koko maan pienten lukijoiden joukossa Someron sijoitus oli seitsemästoista.
Someron lähimmistä lukioista hyvin menestyi myös Kosken lukio, joka oli maakunnan vertailussa yhdeksäs.
Kärkisijalle nostettiin jo neljättä vuotta peräkkäin Turun Katedralskolan. Pienistä lukioista ykkössijan otti porilainen Björneborgs svenska samskola.
STT:n syksyn vertailussa verrataan vuoden aikana ylioppilastutkinnon suorittaneiden yo-kokeiden tuloksia heidän ikäluokkansa peruskoulun päättötodistusten keskiarvoihin.

Kiiruun koulukeskus

Opettajat huomioivat jokaisen yksilönä

Someron lukion ensimmäistä vuosikurssia käyvä nelikko kehuu opinahjoaan.
– Tämä on lähellä, paljon kavereita, pieni lukio eli opettajat pystyvät hyvin tukemaan ja auttamaan opiskelijoita, toteaa Alina Ojala.
Alina Kauppila lisää, että Someron lukiossa on hyvä ilmapiiri ja kivoja tapahtumia, kuten puurojuhla, jotka luovat yhteishenkeä.
– Täällä on myös monipuolinen kurssitarjonta, esimerkiksi monia kursseja taideaineista, ja mukavat opettajat, toteaa Fredrika Laurila.
– Kaikki tuntee kaikki, jolloin myös opettajat osaavat huomioida jokaisen opiskelijan yksilönä. Esimerkiksi tukiopetusta saa helposti, mikä ei aina ole mahdollista isoissa lukioissa, muistuttaa Venla Karttunen.

STT:n lukiovertailu, Varsinais-Suomi

1. Katedralskolan i Åbo, Turku
2. Pargas svenska gymnasium, Parainen
3. Someron lukio
4. Nousiaisten lukio
5. Laitilan luki
6. Puolalanmäen lukio, Turku
7. Mynämäen lukio
8. Paraisten lukio
9. Kosken lukio

10. Liedon lukio