Kaupunginhallitus yksimielinen ensi vuoden budjettiesityksestä

Kaupunginhallitus lisäsi kaupungin ensi vuoden budjettiesitykseen 60 000 euroa paikkakunnan markkinointiin. Perusteena lisäykseen on tavoite saada Somerolle lisää asukkaita, varsinkin lapsiperheitä, ja lisää yrityksiä ja sitä kautta työpaikkoja.

Talousarvioesityksessä on nyt osoitettuna 120 000 euroa toimintarahaa kaupungin markkinointiin, kun vuoden 2022 alusta aloittaa myös viestintäasiantuntija, jolle kuuluu kaupungin sisäistä viestintää ja markkinointia ulospäin. Kuluvan vuoden budjetissa kaupungin markkinointiin on varattu 50 000 euroa, joten ensi vuodelle esitetty panostus on 70 000 euroa tämänvuotista suurempi.

Kaupunginhallitus lisäsi ensi vuoden tavoitteisiin myös konkreettisen suunnitelman laatimisen siitä, miten Somerolle saataisiin asukkaita, ja eri toten lapsiperheitä. Suunnitelmalle on tehtävä myös kustannusarvio, mitä nämä toimet maksavat.

Pitkäjärven koulun oppilaiden kuljetuksiin sisäliikuntatiloihin Someron keskustaan lisättiin 4 000 euroa. Koululla ei ole tarpeeksi isoa ja toimivaa sisäliikuntatilaa.

Kaupunginhallitus lisäsi tavoitteisiin muun muassa lukion markkinoinnin kasvattamisen, nuorisotilojen aukiolon pidentämisen ja yhteistyön tiivistämisen nuoriso- ja kaupunginvaltuuston välillä.

Tavoitteisiin lisättiin myös selvityksen tekeminen siitä, miten varhaiskasvatuksessa ja kouluissa voisi lisätä toiminnallisia erityispainotuksia, kuten musiikkia, kuvataiteita, liikuntaa, maaseututiedettä ja kieliä. Tällä halutaan vahvistaa paikkakunnan varhaiskasvatuksen, koulujen ja paikallisen yhteisöllisyyden vetovoimaa.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantai-iltana kaupunginjohtajan esittämää ensi vuoden budjetti-esitystä ja oli yksimielinen siitä. Kaupunginvaltuusto päättää budjetista jouluviikolla 20. joulukuuta.