Kaupunki myy rivitalon 106 900 eurolla

0
Kalevintien rivitalossa on kahdeksan huoneistoa.

Kerrostalo 159 120 eurolla

Kaupunki myy Matti Kakolle ja Santtu Lahdelmalle rivitalon Kalevintieltä. Hinta on 106 900 euroa. Kauppaan kuuluu myös maapohja, jonka arvoksi määriteltiin 10 000 euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupan, mutta maapohjan vuoksi rivitalokauppa menee vielä kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi.

Alunperin kaupungin suunnitelma oli myydä Asunto Osakeyhtiö Törmän rivitalon kahdeksasta huoneistosta 1–2 huoneistoa kerrallaan ja käyttää saadut tulot Kiinteistöosakeyhtiö Somerasuntojen vuokra-asuntojen kunnostukseen.

Kun se ei onnistunut, kaupunki yritti viime kesänä saada ostotarjouksia kiinteistöalan toimijoilta, jotka kunnostaisivat kohteen ja myisivät huoneistot omistusasunnoiksi tai vaihtoehtoisesti muuhun käyttötarkoitukseen. Vuokra-asunnoiksi niitä ei kaupungin mielestä tulisi kunnostaa.

Ainoan tarjouksen jättivät Matti Kakko ja Santtu Lahdelma. He aikovat remontoida talon ja myydä asunnot.

Rivitalossa on nyt neljä kaksiota, neljä kolmiota ja tällä hetkellä yksi vuokralainen.

Kaupunginhallitus antoi luvan kaupungin omistamalle kiinteistöyhtiö Someroasunnoille myydä myös Evertintie 10:n kerrostalo. Ostajana on sama kaksikko kuin rivitalossa, Matti Kakko ja Santtu Lahdelma. Hinta on 170 euroa neliöltä eli yhteensä 159 120 euroa.

Vuonna 1969 rakennetussa kerrostalossa on 15 huoneistoa. Kakko ja Lahdelma aikovat kunnostaa ja myydä asunnot.

Kaupunginhallitus oli jo hyväksynyt kaupan aiemmassa kokouksessa muutama viikko sitten. Asian käsittelyssä oli läsnä esteellisiä henkilöitä, joten asia oli käsiteltävä uudestaan.

Kaupunki myi pari vuotta sitten Kakolle yhden Evertintien kerrostaloista.