Kiitoksia Shellin ”pojille” ja muille

0

Iso kiitos hammashoitolan Päiville ja Mikalle, kun autoitte lohjenneen hampaan korjauksessa juuri ennen sulkemisaikaa. Olette timanttisia. Mukavaa joulun odotusta koko hammashoitolan väelle!

Miisa ja äiti

Somero aikoo rakennuttaa uuden palvelutalon. 1.1.2023 voimaan tulee sote, eikä valtioneuvoston tämänhetkisen asetuksen mukaisesti maakunnille vuokralle siirtyviä tiloja vuokrata kuin 31.12.2025 saakka. Mitä tapahtuu sen jälkeen, on täysin avoinna. Pahimmillaan Somerolle jää tyhjä, velkainen rakennus, jota tulevat sukupolvet sitten maksavat.

Päätöksiin järkevyyttä nyt

Iso kiitos Shellin ”pojille” automme huollosta. Parempaa palvelua ei Somerolta voi saada!

Blue Mitzu

Somerolla on ihan kivasti kansalaisia invapysäköintivalvojina. Usein ohi mennessä sanotaan kiukkuisesti, että sulla on varmaankin pysäköintilupa. Ottakaa silmät käteen ja katsokaa aurinkolippaa, niin ei tarvitse turhaan inistä. Olen Tule-vammainen, en parkki-idiootti, ja jäsenet vielä toistaiseksi kiinni ruhossa, enkä iän puolesta ole varannut vielä omaa parkkipaikkaa hautausmaaltakaan.

Inva -64

Sinä kuorma-auton kuljettaja, joka ajoit 7.12. noin kello 11.55 Saarentaan notkelmasta ylös. Tuli kauheasti koivunoksia autoni päälle ja yksi isompi rikkoi etusäleikön (ei kannattaisi puhua puhelimeen). En kyennyt ottamaan rekisteritunnusta, kun täytyi pitää oma auto tiellä.

Mane

Nimimerkille Lääkäripulan poisto. Miten valmistuvien lääkärien naiminen auttaa lääkäripulaan?

Useampaakin lääkäriä nainut

Kiitos Somero-opisto ja Jyväskylän ikäihmisten yliopisto upeasta Esko Valtaojan luennosta, joka välitettiin suorana Kiiruun koulun auditorion isolle valkokankaalle. Suurin kiitos Valtaojalle, joka jaksaa suhtautua ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuuteen hyvin toiveikkaasti. Hän kehotti ottamaan mustat lasit pois silmiltä ja luottamaan ihmiseen, tietoon ja tieteeseen.

Marja-Riitta Turunen

Someron väestö vähenee ja ikääntyy, eikä korona ei osoita laantumisen merkkejä, pikemminkin päinvastoin. Yli puoluerajojen ollaan yksimielisiä siitä, että kaupunkiin pitää saada lisää lapsiperheitä. Tällöin törmätään ongelmaan, onko kaupungilla tarjottavana työpaikkoja. Perheelleni ei aikoinaan löytynyt, alkulupauksista huolimatta, työpaikkaa, joten vaimoni joutui kouluttautumaan lisää, ensin Raumalla ja sitten Jyväskylässä. Tämän jälkeen työpaikka löytyi, tosin naapurikunnasta, Jokioisilta. Nykyään ei enää riitä toisen palkka koko perheen riittävään toimeentuloon, vaan siihen tarvitaan kahden henkilön panos. Somerolla on kyllä palveluja tarjottavana, sen suhteen ei ole ongelmia, ainakaan vielä, mutta riittävätkö rahat niiden ylläpitoon.

Teuvo Kuu-Karkku