Koronatilanne heikentynyt merkittävästi myös Somerolla

0

Tällä viikolla Somerolla on todettu 10 koronatartuntaa. Epidemiatilanne näyttäytyy koko epidemia-ajan vaikeimpana.
Someron kaupungin perusturva muistuttaa edelleen hygieniaohjeiden noudattamisesta, maskien käyttämisestä sekä siitä, että flunssa- tai vatsatautioireisena tulisi pysyä omaehtoisessa karanteenissa ja välttää kontakteja. Koronapassin hallinta ei poista vahvaa suositusta hygieniaohjeiden noudattamisesta.
Rokottautumista suositellaan vahvasti. Vaikka rokotus ei välttämättä estä sairastumista, suojaa se kuitenkin taudin vaikeilta muodoilta. Huomautuksena edelleen, että Covid-19 epidemia on määritelty yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, joka näkyy sairaalahoidon sekä tehohoidon tarpeissa etenkin rokottamattomien keskuudessa.

Someron lukiossa on todettu koronatartunta

Lukion ja yläkoulun oppilaita sekä henkilökuntaa pyydetään huomioimaan hygieniaohjeet (käsihygienia ja maskin käyttö) erityisen tarkasti.
Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Someron kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa.
Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti yläkoulun ja lukion tilannetta ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.