Legoauto kateissa, tehokasta toimintaa, koronaa…

0

Kiitos ihanat ihmiset Terttiläntiellä, kun pysähdyitte kysymään, tarvitaanko apua, kun ajoin ojaan.

Minä mummeli ja harmaa Toyota

Mainokset kilahtavat puhelimeen jo alkaen kello 7.15. Se ei ole kivaa muutenkin huonouniselle ihmisille. Pitäisi puhelin laittaa joka ilta äänettömälle, mutta jos tulee niitä tärkeitä soittoja.

Ärsyttävää

Akkumateriaalitehdas Haminaan. Miten voisi tällaisen saada Somerolle – työpaikkoja, asukkaita, palveluja, vaurautta. Ne jotka voivat vaikuttaa: wake up ja act!

Rohkeutta ja sinnikkyyttä!

Korona kuriin. Niinpä. Muualla maailmassa kaupoissa on maskipakko. Miksi ei Suomessa?

Maskipakko

Lämmin kiitos I-Metallille ja Miikka Mäkitalolle päiväkoti Leivonpesälle lahjoittamastanne isosta televisiosta. Siitä on paljon hyötyä ja iloa lapsille. Kiitos ja rauhaisaa joulun aikaa!

Päiväkoti Leivonpesän henkilökunta

Nimimerkille Ihmettelijä. Kaikki tietysti levittävät koronaa eteenpäin, mutta keneltä ne rokotetut sen viruksen saavat? Rokottamattomilta. Passi on hyvä ratkaisu.

Emme ole samalla viivalla onneksi

Oikein iso kiitos koronarokotuksen antajille. Iloinen ja väsymätön ote, vaikka liukuhihnatahdilla piikkiä tykitätte. Kaikille hoitoalalla toimijoille jaksamista ja hyvää joulua.

Matti Soini

Kovin moni tieto koronasta on jo alle kahdessa vuodessa muuttunut ja lisää tietoa tulee koko ajan. Esimerkiksi se, että rokotetut levittävät vähemmän virusta kuin rokottamattomat, on uutta tietoa. Se on jo vanhaa tietoa, että uimahallissakin rokottamaton sairastuu moninkertaisesti helpommin ja sen jälkeen levittää tautia tehokkaasti. Yritetään sopeutua ja olla levittämättä tautia.

Seurataan muutoksia

Nimimerkille Asiakas. Kyllä laulaminen on hankalaa maski päällä. Ja kun sitä pakkoa ei vielä ainakaan ole. Kiitos laulajalle, kaunista kuultavaa.

Löysätääs sitä pipoa

Haluan kiittää Someron takseja hyvästä ja ystävällisestä palvelusta ja toivottaa hyvää joulua.

Tuntematon potilas

Missä ovat kaikki koronataudin lievästi sairastaneiden kokemustarinat? Ei näy lehtien palstoilla, ei kuule television haastatteluissa. Sama koskee asiallista keskustelua esimerkiksi sikainfluenssarokotteiden seurauksista aiheutuneesta rokotevarovaisuudesta. Mediakriittisyydenhän piti olla hyve ja nuorisollekin oikein kouluissa sitä opetetaan, vaan nyt siitä rangaistaan.

Kaikenlainen tieto pitäisi jakaa avoimesti

Somero-lehdessä on julkaistu niin rankempi (17.4.2020) kuin rennompikin (5.1.2021) kokemustarina koronasta. Molemmat löytyvät: lehtiluukku.fi -palvelusta.

Toimitus

Miehellä oli soistunut kuoppainen tonttialue. Alueen läpi tuotiin vesi- ja viemäriputket. Mies ei liittynyt itse siihen, kun ei ollut pakko. Valitti hirveästi työn jälkeä, vaikka se kohta oli paljon tasaisempi työn jälkeen, ei kuitenkaan heti rehottanut kasvillisuutta. Kolmen vuoden jälkeen väylä ei enää erottunut muusta maastosta.

Tavanomaista turhaa rutinaa

Ihmettelijälle: Rokottamattomat pääsevät esimerkiksi uimaan negatiivisella koronatestituloksella. Eli ei kielletä keneltäkään.

Rokotettu

Kiitos Tanja Terkola hyvästä kirjoituksesta 14.12. On todella vastuutonta meiltä aikuisilta sysätä tästä vallitsevasta tilanteesta vastuuta lastemme harteille! Heillä on oikeus hyvään, turvalliseen ja terveelliseen elämään ilman, että heitä syytetään iäkkäämpien tai riskiryhmään kuuluvien tartunnoista ja mahdollisista kuolemista. Eivätkö päättäjät todellakaan ajattele kauas kantoisempia vaikutuksia lastemme mielenterveydelle sekä fyysiselle terveydelle? Piikki, jota nyt lapsiimme suunnitellaan pistettäväksi, jotteivat he tartuta iäkkäitä ja riskiryhmäläisiä, on vastuuntunnotonta toimintaa maamme aikuisilta. Piikki ei suojaa tartunnalta, eikä taudin leviämiseltä, joten perusteita tälle ei ole. Mitä maskisuosituksiin tulee, ne ovat älyttömiä myös aikuisten kohdalla. Maski tulee vaihtaa 0,5–1 tunnin välein puhtaaseen, sitä ei käytetä kuin kerran, siihen ei kosketa, sen kuuluu peittää nenä ja suu. Mutta monen monta maskiviritystä näkee, sitä kosketellaan ja korjataan jatkuvasti levittäen käsistä kasvoihin ja kasvoista käsiin mikrobeja. Hyvä yskimis- ja käsihygienia on kaiken a ja o. Oireisena, minkä taudin suhteen tahansa, pysytään kotona, ja vain terveenä asioidaan ihmisten ilmoilla. Maalaisjärki käteen ja huolehditaan kaikki yhdessä siitä, että viattomat lapsemme saavat nauttia elämästään lapsina, ilman syyllisyyttä.

Vastuu lapsistamme

Laittakaa hyvät ihmiset pääkadun suuriin tyhjiin mustiin ikkunoihin valoja.Kaupungin valot ovat kauniit. Ei olisi suuri eikä kallis vaiva laittaa.

Ohikulkijat kiittää

Oli tehokasta toimintaa rokottajilla lauantaina. Kiitos!

Jono oli pitkä

Kuka on vienyt Turuntien rivitalon asunnosta ison punaisen legoauton? Auto on lahja, jonka he ovat tehneet yhdessä. On sitä kaunis katsella, mutta voi sitä lasta joka saa valmiin auton tai palaset pussissa ilman laatkkoa ja ohjeita. Palauta auto samaan paikkaan mistä otit.

Omistaja kiitää