Lukiosta ja muusta

0

Tulin hyvälle tuulelle, kun luin Someron lukion tunnustetusta hyvyydestä. Hyvä oppilaat ja henkilökunta! Toisinaan on hieman masentavaa aikuisena, kun nuorten toiminta näyttäytyy traktori-, mopo- ja autorallina, mutta se onkin selvästi vain ”näköharhaa”.

Ex. mopopoika

Ainakin F. E. Sillanpää kävi Somerolla. Siitä on Tapio Horila kirjoittanut Someron Jouluun.

JL

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, miksi lautakunnat eivät saa nimettyä edustajiaan Someron vammaisneuvostoon? Vaaleista on jo puoli vuotta ja muihin elimiin edustajat on valittu jo syksyllä. Yhdenvertaisuuttako?

Vastausta odottaen

Rokotetut ja rokottamattomat ovat samalla viivalla keskenään. Kaikki levittävät virusta eteenpäin. Onko kaupungin koronaryhmällä parempaa tietoa epidemian tilasta? Onko palveluiden kieltäminen piikistä kieltäytyviltä syrjintää? Moni ei voi ottaa rokotetta terveydyllisistä syistä, vaikka haluaisi. Miksi kunnan verovaroilla rakennettua uimahallia eivät voisi käyttää kaikki kunnan veronmaksajat?

Ihmettelijä

Olisin iloisesti yllättynyt, mikäli Someron lukio menisi mukaan Finest Future -hankkeeseen. Suomeen tulleiden nuorten koulutuksen maksaa Suomen valtio ja suomalaiset kunnat. Tänä vuonna kunnat saavat valtiolta keskimäärin oppilasta kohden 6 600 euroa. Tosin euromäärä vaihtelee lukion oppilasmäärään mukaan. Someron lukion kohdalla euromäärä olisi ilmeisesti korkeampi. Salon kaupunki on mukana hankkeessa, ja meillä lukiomme on paikkakunnan ainut keskiasteen oppilaitos.

Teuvo Kuu-Karkku

Nyt ihmiset varokaa! Eräs ikkuna- ja ovifirma, joka toimii pohjoismaissa ahdistelee ikäihmisiä. Soittavat ja tyrkyttävät omina pitämiään tuotteita tuplahinnoilla. Soittaja ei usko, vaikka sanoo moneen kertaan, että ei tarvitse. Kiellosta huolimatta lähettävät vielä tekstiviestin ja ilmoittavat tulevansa ja että katselmus kestää kaksi tuntia. Paikalle saapuneet miehet kiistävät puhelinkontaktin. Nyt nuoriso, pitäkää ikäihmisistä huolta.

Turvallista joulun aikaa

Maskiton laulaja kaupassa. Sijoitettu vielä niin, ettei maskittomuutta nähnyt kuin vasta sisätilassa. Suositus maskien käytöstä vielä voimassa?

Asiakas

Mitähän siitä tulisi, jos me kaikki veisimme lemmikkieläimemme työpaikoillemme jalkoihimme pyörimään. Pitäisi varmaan kysyä yhdeltä säämieheltä.

Katsoja