”Meskan” koripallojuniorit joulutauolle

0
Tuure Saarinen pelaa Forssan Suuppareissa alle 16-vuotiaiden poikien SM-sarjaa. Pelipaikka on maalivahtina.

Teksti Juha Laakso

MesucaArska-Basketin alle 14-vuotiaat koripallojuniorit saivat syyskautensa päätökseen. Salon ja Someron yhteisjoukkue pelasi ykkösdivisioonaa Loimaalla ja kolmosdivisioonan turnauksen Kaarinassa.

”Meskan” ykkösjoukkue oli jo ennen päätöskierrosta varmistanut paikkansa ykkösdivarin kärkiviisikossa ja kevätkauden SM-sarjassa. Alkupelin haparoinnin jälkeen Meska nousi selvään 84–51 voittoon Loimaan Korikonkareiden White-joukkueesta.

Läpi alkukauden Meskan kantaviin voimiin lukeutunut Luukas Kyyrä tehtaili Loimaan pelissä hurjat tilastolukemat: 28 pistettä, 26 levypalloa ja kahdeksan heitontorjuntaa. Joukkueen parhaan +/- -teholukeman kirjautti kuitenkin nimiinsä 26 pinnaa pussittanut Pyry Laine.

Kahdentoista joukkueen lohkossa Meska päätyi yhdeksän voiton ja kahden tappion saldollaan jaetulle kärkipaikalle yhdessä tamperelais-kangasalalaisen YMCA Tampere KU:n kanssa. Meskan koriero (+316 pistettä) oli sarjan paras.

Meskan pisteet Loimaalla: Johannes Mäenpää 4, Oliver Enbacka 2, Oskar Enbacka 4, Rasmus Heinonen 2, Joni Salo 6, Luukas Kyyrä 28, Pyry Laine 26 ja Sami Miskala 12.

Aatu Stark loisti Korihaiden kaadossa

MesucaArska-Basketin kolmosdivisioonan joukkue kohtasi Kaarinan turnauksen avauspelissään syyskaudella lohkoa hallinneen Kaarinan Ura Basketin, joka vei ottelun nimiinsä pistein 100–41.

Jälkimmäisessä kamppailussa Uudenkaupungin Korihait/Whitea vastaan Meska otti alusta lähtien ohjat käsiinsä, halliten kenttätapahtumia kaikilla osa-alueilla. Loppusummerin soidessa tulostaululta voitiin todeta Meskan selkeä paremmuus pistein 80–48.

Meskalaisista Aatu Stark teki ottelussa parhaat henkilökohtaiset tilastolukemat, eli 22 pistettä, 27 levypalloa, kolme koriin johtanutta syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. Korkeille +/- -lukemille ylsivät myös Viljami Laine ja Turkka Fromholtz .

Kolmosdivarin syyskausi on muutamien joukkueiden osalta vielä hieman kesken, mutta tällä hetkellä Meska on kiinni lohkon kakkossijassa.

Meskan pisteet Kaarinan turnauksessa: Rasmus Heinonen 5+2, Jami Nieminen 4+4, Viljami Laine 7+14, Miika Aaltonen 11+16, Aatu Stark 4+22, Turkka Fromholtz 4+9, Arttu Hakamäki 6+13.