Nopeuksista, avustuksista ja muusta

0
Eläimille julistettiin joulurauha perinteiseen tapaan Haukkukalliolla. Kuvassa vasemmalla kirkkoherra Jaakko Knuutila ja seurakuntapastori Kira Knuutila lastensa Tuuren ja Pietan sekä collie Merlinin kanssa. Joululauluihin väen johdatti kanttori Anna-Liisa Forsström (harmaanvalkoinen takki).

Joulurauhan julistus Haukkukalliolla on todella tunnelmallinen tilaisuus. Myös Kira Knuutilan puhe oli ihana. Upeaa, että koiraharrastajat ja seurakunta järjestävät sen vuodesta toiseen. Kiitos ja Hyvää Joulua!

Karvatassu

Liikenneturva lähetti kaikille maamme kunnille ohjekirjelmän ajonopeuksien alentamisesta 40 kilometristä 30 kilometriin tunnissa kaupunkien ja kuntien taajama-alueilla perustelunaan liikenneturvan parantaminen. Olen yrittänyt vaikuttaa Someron päättäjiin ja virkamiehiin useammalla aloitteellani ajonopeuden alentamiseksi 30 kilometriin tunnissa taajama-alueella, mutta turhaan. Nyt Kuopio laskee ajonopeudet 30 kilometriin tunnissa koko kaupungin ydinkeskustassa, mikä on jo todellinen joululahja niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöillekin. Esimerkkiä kannattaisi seurata laajemminkin, Somero mukaan lukien!

Raimo Rönkkö

Pikku hiljaa alkaa näkyä maskittomia ihmisiä enemmän ja enemmän. Tämä on mutu-tietoa, mutta siltä näyttää. Katselin autosta vaimon poiketessa nopeasti hoitamaan asioitaan erästä pientä paikkaa, jonne meni sinä aikana kolme yksittäistä ihmistä ja neljän pojan joukko – kenelläkään ei maskia. Ei me missään lintukodossa asuta!

Korona kuriin

Kun seuraavina jouluina Someron seurakunta jakaa jouluavustuksia, toivon että se kertoo julkisesti hakukriteerit, joilla avustusta voi anoa. Tänä jouluna moni vähävarainen käytti aikaansa ja vähimpiä varojaan saadakseen hakemukseen vaadittavia liitteitä saamatta kuitenkaan avustusta. Myös liitteet maksavat, puhelinsoitot, kopiot ja niin edelleen.

Hyvää joulua