Oliver Priimägi mitaleille IKM-uinneissa

0
Oliver Priimägi.

Teksti Timo Kalenius

Someron Esassa uintioppinsa hankkinut ja nykyisin Uinti Tamperetta edustava Oliver Priimägi menestyi nuorten lyhyen radan ikäkausimestaruusuinneissa, missä hän osallistui kolmen päivän aikana kaikkiaan kahdeksalle eri uintimatkalle.

Oliver Priimägi saavutti kisoissa henkilökohtaisen SM-pronssin 400 metrin sekauinnissa, kultaa 4×100 metrin vapaauinnissa ja hopeaa 4×100 metrin sekauinnissa.

Kisoihin pääsivät 29.10–31.10. uitujen aluekilpailujen valtakunnallisten tulosten perusteella 16 parasta yksilölajeissa ja 8 parasta viestijoukkuetta.

– Uintiharrastukseni olen aloittanut Somerolla noin 8 vuotta sitten ja kilpauintia olen tosissani harrastanut viimeiset kolme vuotta. Muutin noin puolitoista vuotta sitten Tampereelle, kun aloitin opiskelun Tampereen Yhteiskoulun ilmaisutaidon lukiossa ja samassa vaihdoin seuraa eli siirryin Uinti Tampereen harjoitusvahvuuteen, kertoo Priimägi.

– Nämä kisat olivat minulle ikäni puolesta viimeiset, kun oli mahdollisuus osallistua ikäkausimestaruusuinteihin, sillä ensikaudella siirryn sarjaa ylemmäs ja osallistun jatkossa nuorten SM-kisoihin.

Menestystä Priimägille on IKM-uineissa tullut ennenkin ja urakehitys on ollut jo jonkin aikaa nousujohteinen, joten tulokset eivät ole yllätys hänelle itsellekään.

– Harjoittelen 12 kertaa viikossa, ainoastaan sunnuntai on vapaapäivä. Altaassa olen yhdeksän kertaa, joista kertyy noin 20 tunnin verran uintia ja tämän lisäksi on muita harjoitteita viikon aikana 3–4 kertaa, joten muille harrastuksille ei juurikaan aikaa jää.

– Uinti vie opiskelun lisäksi kaiken vapaa-aikani ja olen ajatellut niin, että harrastan sitä niin kauan kuin se hyvältä tuntuu ja aika siihen riittää, mutta mitään ammattilaisuutta en siitä ole itselleni ajatellut.

– Olen ajatellut lukion jälkeen psykologian tai valtiotieteiden opiskelua ja sitä kautta päästä vaikuttamaan esimerkiksi politiikassa. Olen nytkin Tampereella yksi nuorisovaltuuston jäsenistä, sanoo Oliver Priimägi.