Päivärinta MM-kisamatkalla Edmontonissa

0
Sami Päivärinta.

Teksti Juha Laakso

Aika näyttää, löytyykö SoPa Junioreiden nykyisestä pelaajakaartista seuraajia Somerolta maajoukkue-edustuksiin ponkaisseille jääkiekkoilijoille.
Lähiaikoina täkäläisten jääkiekon seuraajien katseet kiinnittyvät erityisellä mielenkiinnolla Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, jonka riveissä somerolainen keskushyökkääjä Sami Päivärinta matkasi keskiviikkona maailmanmestaruusturnaukseen Kanadan Edmontoniin.
Päivärinta, 18, pelasi ensimmäisen arvokisaturnauksensa Suomen maajoukkueessa viime keväänä, kun Yhdysvalloissa käytiin alle 18-vuotiaiden MM-turnaus.
Kotimaassa Rauman Lukkoa edustavalla Someron Pallon kasvatilla on kolmen viimeisimmän pelikauden ajalta tilillään, tietolähteestä riippuen, 27 tai 28 ottelua eri ikäluokkien maajoukkueissa. Tehopisteitä Päivärinta on näissä peleissä kerännyt neljä (2+2).
Kanadan MM-turnauksen Suomi aloittaa tapaninpäivänä (Suomen aikaa) iltaottelulla Saksaa vastaan. Se, kuten muutkin nuorten Leijonien kamppailut on nähtävissä suorina lähetyksinä TV5-kanavalla.

Otto Nieminen

Niemisellä muhkeat leijonasaldot

Pelattujen maaottelujen ja niissä kertyneden tehopisteiden määrällä mitaten somerolaislähtöisten pelaajien kärkinimenä komeilee ainakin vielä toistaiseksi Otto Nieminen, 25.
Parhaillaan Slovakian pääsarjassa hyvillä tehoilla edukseen esiintyvä Nieminen sai vuosien 2011–16 välisenä aikana tililleen 35 virallista ottelua eri maajoukkueikäluokissa. Tehopisteitä SoPa-kasvatin tilille kirjattiin tuolta jaksolta 24 (13+11).
Edellä mainitun kaksikon lisäksi Somerolla syntyneistä tai SoPan junioreissa alkuoppinsa saaneista jääkiekkoilijoista maajoukkuetehtävissä ovat esiintyneet ainakin Heli Romu, Olli Lehtinen, Niklas Salo sekä Tervon sisarukset Piitu-Liina ja Eetu.