Päivi Eronen kehitteli värikkään kevennyksen joulupöytään.
Marinadin ainekset:
n. 100 g hienoksi raastettua inkivääriä
n. 10 g tuoretta mietoa chiliä
½ dl piparjuurietikkaa
½ dl kuusenkerkkäsiirappia
½ dl oliiviöljyä
1–2 tl YrttiVillityksen pihlajapippuria
1–2 tl YrttiVillityksen villiyrttisuolaa
Salaattiainekset:
400–800 g valkokaalia suikaleina
100 g keltajuurta karkeana raasteena
130 g valkojuurta karkeana raasteena
150 g porkkanoita karkeana raasteena
2 paprikaa, voi olla punaista, keltaista, vihreää
Mittaa viiden litran kulhon pohjalle marinadiainekset ja sekoita huolella. Maku paranee, jos se saa tekeytyä muutaman tunnin. Lisää suikaloitu kaali, raastetut juurekset ja paloitellut paprikat. Sekoita huolella.
Salaattia voi nauttia heti tehtyä, mutta se säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä. Salaattia voi käyttää myös lämpimissä ruuissa. Sopii erinomaisesti kinkkukiusaukseen, kasvispiirakoihin ja itämaistyylisiin wokkeihin. Salaatin voi koristella tarjoilua varten rucolalla tai sitruunamelissalla.
Sillikimara
Anu-Miisa Forell Cafe’ Rosesta loi sillikimaran
Keitettyjä kananmunia silpuksi ( 5 )
Pieni sipuli hienoksi silpuksi
Sillisilppua sopivasti…
Maustekurkkua pienenä kuutiona
Tillisilppua reilusti
Purkki ranskankermaa ja ehkä vähän jatkoksi smetanaa
Vähän mustapippurirouhetta
Hiukan sillinlientä
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.
Saa tekeytyä muutaman tunnin tai yön yli. Syödään pois.