Puolet äänestäjistä ei tunnu tietävän, mistä vaaleissa on kyse

0
Juha Wiskari pystytti vaalitelttansa kaupan parkkipaikalle.

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Aluevaalit alkavat pikku hiljaa näkyä Someron katukuvassa. Ruokakaupan parkkipaikalla kampanjoi kokoomuksesta ensimmäisenä ehdokkaana Juha Wiskari, joka on huolissaan vaalien tunnettuudesta.
– Aluevaalit ovat tärkeät, koska näissä vaaleissa päätetään asioista, jotka ovat sodanjälkeisen Suomen rauhanajan suurin koko yhteiskuntaa koskeva uudistus. Huolestuttavaa on, että yli puolet äänestäjistä ei tunnu tietävän mistä näissä vaaleissa on kysymys, vaikka nämä päätökset tulevat vaikuttamaan jokaisen suomalaisen elämään tulevaisuudessa, toteaa Wiskari.
Päätös lähteä ehdokkaaksi liittyi henkilökohtaisiin kokemuksiin.
– Seitsemän vuotta äitini omaishoitajana toimineena minua alkoi kiinnostaa, kuinka paljon tällainen toiminta pyörii yksityisten vapaaehtoisten ihmisten pohjalta. Tietojeni mukaan näitä vapaaehtoisia on paljon ja jos osakin jäisi pois, niin mihin sijoitettaisiin kaikki nämä potilaat. Tästä kaikesta haluan ihmisille kertoa ja saada heidät huomaamaan, mistä tässä kaikessa on kyse.
– Lisäksi olen tietenkin huolissani lasten ja nuorten mielenterveydestä ja turvallisesta kouluympäristöstä, lisää Juha Wiskari.