Rokotus puuttuu vielä noin 40 000 varsinaissuomalaiselta – Tervaskannossa tartunta

0

Koronavirustaudin kokonaisilmaantuvuus on mahdollisesti ohittanut jyrkimmän huippunsa, ja on hieman madaltunut. 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000:ta asukasta kohden on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan nyt 295 kahden viikon ajalta. Somerolla on todettu kuluneen kahden viikon aikana 12 tartuntaa. Altistuneita on huomattava määrä.
Ero rokotettujen ja rokottamattomien välillä on kasvanut huomattavan suureksi. Rokottamattoman väestön ilmaantuvuus vastaavalta ajalta on 1250. Rokotus puuttuu noin 40 000:lta yli 12-vuotiaalta varsinaissuomalaiselta. Taudin saamisen riski on moninkertainen rokottamattomilla.
Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaaloissa on 11 potilasta vuodeosastolla hoidossa ja 6 potilasta tehohoidossa. Kuntien terveyskeskuksissa on yli 20 koronapotilasta vuodeosastoilla.
Koronakoordinaatioryhmä on huolestunut ihmisten lipsumisesta maskien käytössä. Ryhmä suosittelee suunenäsuojuksen käyttöä kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sisä- tai ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.
Yksityistilaisuuksia järjestäessä tulee kiinnittää huomiota terveysturvallisiin käytäntöihin, joita ovat etenkin käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksien käyttö.

 

Tervaskannossa todettu koronatartunta

Palvelutalo Tervaskannossa on todettu koronatartunta. Altistuneet on kartoitettu. Vierailijoita pyydetään huomioimaan hygieniaohjeet (käsihygienia ja maskin käyttö) erityisen tarkasti.
Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Someron kaupunki, palvelutalo Tervaskanto ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa.
Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Tervaskannon tilannetta ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Nykyinen Tervaskanto.