Salkolantie ei saanut korjausrahaa

0
Osa Salkolantiestä sai viime kesänä uutta pintaa. Ämyri juuri ohitettu! Kuvan otti Marko Sirro.

Kansanedustaja ja Someron vapaa-ajan asukas Antero Laukkanen (kd.) teki ensi vuoden talousarvioesitykseen talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä Salkolantien perusparannukseen, mutta rahaa hankkeelle ei valtiolta hellinnyt.
– Harmittaa niin maan perusteellisesti. Eduskunnan Varsinais-Suomen hallituspuolueiden kansanedustajat eivät nähneet tärkeinä Someron alueen tiehankkeita. Tein naapurivaalipiirin kansanedustajana heille valmiin talousarvioaloitteen, jossa oli kaikki tarvittava tieto asian hoitamiseksi. Tarjoilin heille valmiin paketin tehdä jotain hyvää somerolaisille. Kirjoitin vielä viime viikolla heille vetoomuksen, asian hoitamiseksi, mutta jos ei ole tahtoa, niin eihän nämä hommat hoidu. Rahaa kyllä oli jaettavaksi 40 miljoonaa, harmittelee Laukkanen.
– Nyt sitten on vedottava Varsinais-Suomen Ely-keskukseen, jospa he saisivat korjauksen mahtumaan omaan budjettiinsa ja saisivat jatkettua loppuun viime kesänä aloitetun tien korjauksen.
Salkolantien korjaus maksaisi noin 800 000 euroa.
Valtionvarainvaliokunta sai mietintönsä valmiiksi perjantaina. Ensi vuoden talousarvion käsittely alkaa tänään.