SB Someron miehet nousuvauhdissa

0
SB Someron Matias Manni (vas.), Antti Pirttilä ja Kalle Haalijoki pääsivät syyskauden aikana tuulettelemaan maalionnistumisia moneen kertaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salibandyseura SB Someron miesten joukkue otti syyskauteensa hyvän loppukirin ja nousi viitosdivisioonan lohkossaan kakkossijalle. Runkosarjan päätteeksi nousuovi nelosdivariin avautuu lohkon kärkikolmikolle.

Joulun kynnyksellä Liedossa pelatussa turnauksessa SB Somero kukisti Loimaan Leiskun kakkosjoukkueen maalein 9-5 ja SBS Littoisen 5–2.

Alkukauden kymmenestä pelistään somerolaiset voittivat kuusi, hävisivät kaksi ja kahdesti he päätyivät tasatulokseen. Neljäntoista pisteen saldollaan SB on kolmen pisteen päässä lohkoa johtavasta FC Kyrön Palloseurasta.

SB:n pelaajista Kalle Haalijoki on Länsirannikon lohko 18:n pistepörssissä toisena, kerättyään kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 20 (16+4) tehopistettä. Kaksi peliä enemmän pelanneen Antti Pirttilän tilillä pinnoja on viisitoista (8+7).

Kyljys lohkonsa viitossijalla


Nykyisten sarja-asemien valossa näyttää mahdolliselta, että ensi kaudella Länsirannikon alueen nelosdivisioonassa pelaisi kaksi somerolaisjoukkuetta. Tällä kaudella tuolla tasolla esiintyvä Kaurakedon Kyljys on näet joulutauolla lohkossaan viidentenä, kaksi pykälää putoamisviivan yläpuolella.

Vähintään kahdessa nelosdivisioonan lohko 11:n turnauksessa pelanneista maalivahdeista Kyljyksen Miikka Martti on 81,65 prosentin torjuntatarkkuudellaan maalivahtien torjuntatilastossa neljäntenä.

Somerolaisseuran kenttäpelaajista lohkon pistepörssin ”kymmenen kärjessä” -listalle mahtuvat Jari Virolainen (8+4=12), Anssi Virta (6+6=12) ja Juho Pettersson (8+3=11).

Johanna Luhtala pisteykkösenä


Naisten nelosdivisioonan jatkosarjassa SB Somero ehti ennen joulutaukoa pelata yhden turnauksen, jossa sen tilille kertyi voitto ja tappio.

SB:n tehonainen Johanna Luhtala nappasi viiden (2+3) tehopisteen saldollaan sarjan pistepörssin kärkipaikan. Alkusarjan pisteet mukaan lukien Luhtala on saalistanut kauden kahdeksassa ottelussa neljätoista (9+5) tehopinnaa.

Minna Lukala jatkoi maalivahdin tontilla alkukauden hyviä esityksiään: Hänen kahden pelin komea torjuntakeskiarvonsa (87,8) oikeuttaa jatkosarjan maalivahtitilastossa kolmanteen sijaan.

SB Somero P16-sarjan kärjessä


Alle 16-vuotiaiden poikien Länsirannikon alueen haastajasarjassa SB Somero veti tyylipuhtaan syyskauden ilman pistemenetyksiä. Joukkueen tilillä on siis seitsemästä ottelusta neljätoista pinnaa ja lohkon kärkipaikka.

Ilmo Nokka on latonut seitsemässä pelissä 20 (13+7) tehopistettä ja hän keikkuu tämän P16-sarjan tehotilaston kärjessä. Aapeli Laine on puolestaan maalivahtien torjuntatilastossa neljäntenä (81,52).

Kahta vuotta nuorempien ikäluokassa SB Somero pelaa P14-ikäluokan alempaa alueellista haastajasarjaa. Syyskauden kolmesta turnauksesta somerolaisjoukkue nappasi yhden voiton ja on sen turvin neljän joukkueen lohkossa kolmantena.

SB:n nuorin sarjatoiminnassa mukana oleva joukkue avasi kauden voittotilinsä Länsirannikon alemman haastajasarjan viimeistä edellisessä turnauksessa ennen joulua. Turkulainen Airisto SB kukistui kotikaupungissaan maalein 3–2.

Seuraavassa turnauksessa Kalannissa SB:n P12-joukkue tarjosi tiukan vastuksen FBC Turulle, joutuen kuitenkin taipumaan 4–6 tappioon.

Risto Kaurala (1+1) oli mukana kahden somerolaismaalin teossa ja Ossi Pöri, Akseli Kaukonen sekä Akseli Luhtala saivat myös nimensä maalintekijätilastoon. Jessica Laaksonen venyi tässäkin turnauksessa maalinsa suulla lukuisiin huipputorjuntoihin.