Somerollaväkiluku laski

1

Varsinais-Suomi kuluu korona-ajan väestökehityksen voittajiin. Väestön määrä on kasvanut erityisesti Turussa, +927, ja sen kehyskunnissa.

Maakunnan asukasluku oli lokakuun lopussa 483 643, mikä on 2 705 asukasta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Sen sijaan Somerolla väkiluku laski, kertoo Maakunnan tila -katsaus, joka julkaistaan kahdesti vuodessa. Miinusta Somerolle kertyi 69 asukkaan verran.

Maakunnan väestönkasvun nopeutuminen johtuu lisääntyneestä muuttovoitosta, sillä Varsinais-Suomen syntyvyys on huomattavasti kuolleisuutta pienempi.

Muuttovoittoa maakuntaan tulee sekä ulkomailta että muista maakunnista.

– Varsinais-Suomen yhteenlaskettu muuttovoitto on kasvanut jo 3 200 uuteen asukkaaseen vuodessa, kertoo tietopalvelupäällikkö Antti Vasanen Varsinais-Suomen liitosta.

Somerolle maahanmuutto toi kuusi asukasta lisää.

Kuntien välistä nettomuuttoa verratessa Somero on maakunnan listalla kymmenentenä +33 asukkaallaan. Turku on listalla viimeisenä -117 asukkaalla. Eniten asukkaita on saanut Kaarina, +725.

1 KOMMENTTI

  1. Sehän on selvää ettei Somero saa pidettyä uusia asukkaita paikkakunnallaan. Sen verran nuivaa on suurimmalla osalla paikkakuntalaisista suhtautuminenen muualta paikkakunnalle muuttaneisiin. Vielä on liikaa ns. sisäpiiriläisyyttä, tuijottamista ja juoruilua mikä vie innon uudelta asukkaalta asettua paikkakunnalle asumaan. Julkkiksista joilla jotakin, vaikkapa ihan tosi pientä ja mitätöntä kytköstä Somerolle, kylläkin pidetään ja vähemmän julkkiksistakin tehdään melkeinpä ikoneja Somerolla ja omitaan ne omina kylän henkilöinä jotta saadaan ns. vetovoimaisuutta ja julkisuutta Somerolle. Mutta uudisasukkaita jotka yrittävät asettua asumaan Somerolle, karsastetaan ulkopaikkakuntalaisina. Jookainen siomerolainen voi tässä asiassa laittaa käden sydämelleen ja miettiä mikä on asenne omalla kohdalla muualta tulleeseen. Itse en koskaan päässyt eroon muualta tulleen leimasta vaan aina se tuotiin esiin tavalla tai toisella yrittäessäni elää muiden joukossa tavallista elämää Somerolla. Nyt olen jo muuttanut pois paikkakunnalta, en jaksanut kohtelua b -luokan kansalaisena. Töissä kävin ja talokin oli mutta somerolaisten asennetta itseeni en jaksanut..

Kommenttien lisääminen on estetty.