Someron kuntapäättäjille

0

Arvoisat vaaleilla valitut päättäjät. Olen muuttanut tänne Somerolle vajaat neljä vuotta sitten. Itsestäni sen verran, että läheiseni ovat pitäneet minua urheiluhulluna koko pienen ikäni, (vajaat 80 vuotta), enkä tätä itse kiellä.

Lähes koko täällä oloaikanani olen saanut lukea paikallislehden kirjoituksia urheilukentän vaiheista. Jonkin verran asioita ymmärtävänä pidän koko farssia vähintään naurettavana, joskin ehkä jotenkin viihdyttävänä, tapahtumaketjuna.

Olenko aivan väärillä jäljillä, jos sanon asian vaikuttavan niin umpipoliittiselta kuin se ylipäätään voi olla. Eikö ainakin näennäinen sopu valtakunnallisessa urheilupolitiikassa saavutettu jo vuosikymmeniä sitten.

Nyt täällä Somerolla, vajaan kymmenen tuhannen asukkaan paikkakunnalla, kiistellään kentän kunnostamiseen liittyvistä asioista ikään kuin ne olisivat valmistautumista olympialaisten tänne saamiseksi.

Pitäisin tärkeimpänä saada kenttä käyttäjien käyttöön mahdollisimman nopeasti ja että käyttäjien esittämät toiveet ohjaisivat päätöksentekoa taskussa olevan puoluekirjan sijaan.

Todennäköisesti käyttäjät tietävät, mitä tarvitsevat ja omakohtaisten kokemusten perusteella voin sanoa, että neuvonpito kentän tarpeista käyttäjien kanssa on huomattavasti enemmän hanketta edistävää kuin eripurainen linjanveto eri puolueiden kesken.

Valtakunnallisten edustusurheilijoiden valuminen pois Someron seuroista ei pysähdy täkäläisen poliittiseksi peliksi muodostuneen asioiden ja hankkeitten vatvomisen avulla.

Esko Eronen