SoVo Futsalin naisreserveillä voitonpäivä Turussa

0
SoVon kakkosjoukkueen tuulettelut olivat paikallaan kahden voittopelin kunniaksi. Kuvassa (takana vas.) Sanni Riitamaa, Milja Kauppi, Irene Lehtinen, Viivi Karttila, Aada Pynninen, (edessä vas.) Maija Kemppainen, Oili Ovaskainen, Katja Savolainen ja Maria Frankberg.

Teksti Juha Laakso

Someron Voima Futsalin naisten kakkosjoukkue pääsi joulutauolle voitokkaissa tunnelmissa, kun se haki täydet sarjapisteet Turussa pelatusta Futsal-Nelosen turnauksesta.

SoVo-kakkonen lähti kahteen turnauspeliinsä ilman varsinaista maalivahtia, mihin nähden vastustajien jättäminen molemmissa otteluissa maaleitta oli huomionarvoinen suoritus.

Avauspelissä Turun Kisa-Veikkoja vastaan somerolaismaalin piti puhtaana Viivi Karttila . Myöhemmin pelatussa ottelussa Turun Weikot/Red -yhdistelmää vastaan sataprosenttisesta torjuntapelistä vastasi Katja Savolainen .

Paremmin kenttäpelaajina tunnetut Turun turnauksen SoVo-vahdit ehtivät myös tehoilemaan hyökkäyspäädyssä: Karttila viimeisteli kaksi maalia ja antoi yhden maalin johtaneen syötön, Savolainen puolestaan sai tililleen kaksi osumaa.

Kisa-Veikkoja vastaan SoVon paremmuus kirjattiin maalein 7–0 (2–0) ja Weikot kukistui lähes yhtä selkein 6–0 (1–0) lukemin.

Aada Pynninen maalasi kolmesti


Kauden avausturnauksessa seitsemän maalia SoVo-kakkoselle latonut Tuuli Pirinen ei ollut tällä kertaa matkassa, mutta tulivoimaa löytyi silti leveältä rintamalta.

Maalivahteina pelanneiden tuplamaalareiden lisäksi maaleja ja syöttöpinnoja saalistivat Aada Pynninen (3+3), Maija Kemppainen (2+2), Sanni Riitamaa (2+1), Maria Frankberg (1+1), Milja Kauppi (0+2), Irene Lehtinen (1+0) ja Oili Ovaskainen (0+1).

Turnauksessa SoVon reservijoukkueen kapteenina toiminut Maija Kemppainen kommentoi kahden komean voiton pelipäivää seuraavaan tapaan:

– Tämän päivän onnistumisia oli se, että oma pää saatiin molemmissa peleissä pidettyä puhtaana, vaikka (peli)pallovalinnat aiheuttivat haasteita.

– Lisäksi maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla. Irene (Lehtinen) teki ensimmäisen futsal-maalinsa ja Maria (Frankberg) onnistui maalinteossa pitkästä aikaa, Kemppainen totesi.

SoVo/2 on kahden pelaamansa turnauksen jälkeen Läntisen alueen A1-lohkon (11 joukkuetta) sarjataulukossa sijaluvulla kolme. Seuraavan turnauksensa ja sen kaksi kamppailua SoVo pelaa tammikuun 22. päivänä Someron monitoimitalossa.

SoVo-kolmosella Turussa synkempää


SoVo Futsalin miesten kolmosjoukkueen Turussa pelaama turnaus ei sujunut yhtä aurinkoisesti: Futsal-Nelosen A1-lohkon koitoksissa se kärsi 6–8 (1–4) tappion Turun Kisa-Veikkojen kolmosjoukkueelle ja KF Kosova/3:lta tuli takkiin vielä reippaammin, eli 2–10 (1–5).

Rasmus Grönholm viimeisteli somerolaisten maaleista neljä. Kertaalleen maalinteossa onnistuivat Mikko Kaase, Emil Fonsell, Oscar Fonsell ja Anssi Kerko .

Kahden turnauksen ja neljän pelin jälkeen SoVo/3 on kolmentoista joukkueen lohkossa taulukkosijalla yhdeksän. Sarja jatkuu somerolaisjoukkueen osalta tammikuun 16. päivänä Turussa.

Toivonen tehokkaana nuorten liigassa


SoVo Futsalilla ei ole kuluvalla kaudella omia joukkueita poikajunioreiden sarjoissa, mutta sitäkin vahvempi edustus Loimaan Palloseuran yhteisjoukkueissa.

Alle 19-vuotiaiden poikien Futsal-Liigassa LoPS/YJ ehti joulutaukoon mennessä pelaamaan viisi ottelua. Niistä tilille kertyi seitsemän pistettä, jotka oikeuttavat viiden joukkueen muodostamassa P19-liigan A-lohkossa kolmanteen sijaan.

SoVon miesten liigajoukkueestakin tuttu Joel Salonen on alkukaudella kantanut päävastuun LoPS/YJ:n maalivahtipelistä ja hankkinut myös tililleen yhden maaliin johtaneen syötön.

Kenttäpelaajista etenkin SoVon kirjoilla oleva Jaakko Toivonen on ollut hurjassa vireessä. Hän johtaa A-lohkon maali- ja tehopistetilastoa 11 maalin ja kolmen syöttöpisteen kokonaissaldollaan.

Niin ikään miesten Futsal-Liigasta tuttu sovolainen, Vilho Ståhlström , on samassa tilastossa neljäntenä (6+3=9). Muista somerolaispelaajista pistetilinsä ovat avanneet myös E lmeri Andersson (1+3=4) ja Jasper Joosela (1+2=3).

Sovolaisia myös P17-liigassa


Sarjataulukon keskivaiheilta LoPS/YJ löytyy myös kaksi vuotta nuorempien junioreiden, eli P17-ikäluokan Futsal-Liigan A-lohkossa.

SoVo Futsalin miesten reservijoukkueissa tällä kaudella nähty Aapeli Laine on viimeistellyt P17-liigan kolmella ensimmäisellä kierroksella neljä maalia ja kaikkiaan kolmen eri liigasarjan peleissä kauden aikana esiintynyt Joosela on kerännyt kaksi (1+1) tehopinnaa.

SoVon junioreista myös Akseli Hakamäki (1+0) ja Sebastien Galuszka (0+2) ovat saaneet henkilökohtaisen pistetilinsä auki P17-liigassa.

Kaksikko on pelannut lisäksi P17-ikäluokan alueellista Futsal-Ykköstä LoPS/YJ:n kakkosjoukkueen riveissä, kuten myös samassa SoVon jalkapallojoukkueessa viime kaudella mukana olleet Ilmo Nokka, Markus Veikkola ja Micky Enqvist .