SoVo-reservit hukkasivat pisteitä

0
SoVo Futsalin tyttöjoukkue voitokkaassa Piikkiön ottelussa: Anna Rauvanlahti (ylh. vas.), Madeleine Carpelan, Sanni Hiisilä, Eerika Haalijoki, Seena Lahti, Pilvi Junnila, Emma Partonen (alh. vas.), Bea Asp, Ada Lahtinen, Oili Ovaskainen ja Irene Lehtinen.

Teksti Juha Laakso

Someron Voima Futsalin miesten kakkosjoukkue kamppaili neljän päivän sisään kahdesti Futsal-Kolmosen sarjapisteistä. Jaossa olleista kuudesta pinnasta SoVon reservit onnistuivat kotiuttamaan ainoastaan yhden.
Sunnuntaina SoVo-kakkonen piipahti toistamiseen alkukauden aikana Turussa, tällä kertaa FC Gasellen vieraana. Kenttäpelissä somerolaiset olivat hyvin mukana, jopa hallitsevana osapuolena, mutta maalinteko tuotti heille suuria vaikeuksia.
FC Gaselle voitti niukkamaalisen kamppailun 2–1 (1–1) ja jätti SoVon toistamiseen sarjapisteittä Turussa. Vieraiden ainoan maalin viimeisteli Joonas Reijonen Jaakko Toivosen syötöstä.

Kotipelille onneton loppu

Keskiviikkona SoVo sai monitoimitaloon vastustajaksi paraislaisen SC Wolvesin. Vain viidellä kenttäpelaajalla matkassa ollut vierasjoukkue nousi loppusekunneilla 6–6 (5–1) tasapeliin ja pistejakoon.
Avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue karkasi 2–1 tilanteesta 5–1 johtoon. Sovolaiset saattoivat kuvitella pelin olevan niin sanotusti ”taputeltu”, sen verran löysällä asenteella ja laiskalla vauhdinpidolla he toiselle jaksolle tulivat.
Yhden vaihtopelaajan voimin sinnikkäästi taistellut Wolves kuroi maali maalilta eroa umpeen, kunnes Vilho Ståhlström pamautti SoVon 6–4 johtoon runsaat viisi minuuttia ennen loppua. Noissa lukemissa peli eteni somerolaisittain katastrofaaliselle päätösminuutille.
Neljäkymmentäkuusi sekuntia ennen loppusummeria vierasjoukkue nousi jälleen maalin päähän ja yhdeksän sekuntia ennen päätöstä Wolves pommitti kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä tasoituksen. ”Rankkari” aiheutui kotijoukkueen kuudennesta kumulatiivisesta toisen pelijakson virheestä.
Vilho Ståhlström viimeisteli SoVo/2:lle kolme maalia ja Mikko Kaase kaksi. Jaakko Toivonen (1+1), Joonas Reijonen (0+2) ja Joona Helmi (0+1) olivat SoVon muut nimet pistetilastossa.

Asp tahditti tytöt voittoon

SoVo Futsalin alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue avasi kauden voittotilinsä Futsal-Ykkösessä viime lauantain vieraspelissään Piikkiössä.
Ottelu käynnisteltiin omintakeiseen aikaan, aamuyhdeksältä, ja sovolaiset olivat pelipaikalla jo tuntia aiemmin. Varhaisen herätyksen ja matkustamisen jäljiltä vierasjoukkue oli piikkiöläisiä paremmassa pelivalmiudessa ja saalisti sarjapisteet loppunumeroin 6–3 (5–1).
Kuten sarja-avauksessa Somerolla, niin myös tässä kamppailussa maalikarusellia pyöritti SoVon ykköskentällinen Bea Aspin johdolla. Jalkapallokaudella Nummelan Palloseuraa edustava Asp latoi viisi maalia ja kahden kierroksen jälkeen hänen tilillään on jo yhdeksän osumaa.
Kerran maalinteossa onnistui samassa kentällisessä pelaava Anna Rauvanlahti . Emma Partonen alusti syötöillään kolme osumaa ja Rauvanlahti sekä Madeleine Carpelan kumpikin yhden. Pilvi Junnila hoiteli voittajien riveissä maalivahdin hommat varmaotteisesti.
SoVon tytöt pelaavat toisen kotiottelunsa tulevana sunnuntaina monitoimitalossa. Vastustajaksi saapuu sarjajohtaja Raisio Futis, joka on voittanut molemmat käymänsä ottelut yhden maalin erolla. Heti perään, eli itsenäisyyspäivänä, SoVo reissaa vieraspeliin FC Nokian kotiareenalle.

SoVon T18-joukkueen kokoonpano Piikkiössä: Pilvi Junnila (mv), Bea Asp, Emma Partonen, Anna Rauvanlahti, Madeleine Carpelan, Eerika Haalijoki, Seena Lahti, Sanni Hiisilä, Oili Ovaskainen, Irene Lehtinen ja Ada Lahtinen.