Syksyn uusi ylioppilas haaveilee lentäjän ammatista

0

Teksti Timo Kalenius

Tänään perjantaina Someron lukion juhlassa lakitetaan syksyllä valmistunut uusi ylioppilas Kaarle Mäkinen, jonka valmistuminen hieman viivästyi ja siirtyi syksyyn kahden kirjoitettavan aineen vaihtumisen vuoksi.
Ylioppilaskirjoituksissa Mäkinen kirjoitti pitkän englannin, lyhyen matematiikan, äidinkielen, historian ja yhteiskuntaopin.
Somerniemellä vanhempiensa kanssa asuvan nuorukaisen perheeseen kuuluvat lisäksi sisko ja veli, jotka tosin ovat muuttaneet jo pois kotoa.
Harrastuksena on ollut koripallo ja haaveena lentäjän ammatti, johon tulevana kesänä armeijan kautta on tarkoitus saada koulutus.
– Kesäkuussa tosiaan on armeija edessä ja haaveena olisi päästä lentäjän koulutukseen Tikkakoskelle, jonne hakemuksen laitoinkin, mutta en ainakaan ensimmäisellä kerralla sisään päässyt. Uuden haun voi tehdä vielä armeijan aikana, joten katsotaan miten käy, kertoo Kaarle Mäkinen.

– Harrastuksiini on kuulunut koripallo, jota olen pelannut Arska Basketissa, mutta nyt, kun olen muuttanut töiden perässä Helsinkiin, on se jäänyt vähemmälle, jatkaa Mäkinen.

– Työskentelen armeijan alkuun asti Verkkokaupassa. Kieltämättä muutto rauhalliselta Somerniemeltä Helsinkiin ja yksin asuminen on vaatinut sopeutumista, sillä onhan täällä aivan erilainen ilmapiiri kuin kotona. Mutta kaikessa on aina hyvät ja huonot puolensa.
Mikäli ovet lentäjän ammattiin armeijan kautta eivät avaudu, niin vaihtoehtona Mäkisellä on siviilipuolen koulutus lentäjäksi, joka tosin vaatisi melko suurta omaa rahallista panostusta.
Toisena vaihtoehtona hän pitää kaupallisen alan opiskelun kautta hankittua ammattia ja työskentelyä liike-elämän parissa.
Kaarle Mäkinen on tämän syksyn kirjoitusten ainoa ylioppilas Someron lukiosta.

Kiiruun koulussa juhlitaan itsenäisyysjulia ja lakitetaan syksy ylioppilas tänään.