Tunnelmaa turvallisesti

0
Kuva: Daniel Hiemann

Kynttilät tuovat jouluun valoa ja tunnelmaa. On kuitenkin hyvä muistaa paloturvallisuus. Kynttilät tulee asettaa palamattomalle ja tukevalle alustalle tarpeeksi kauas syttymisherkistä materiaaleista. Kynttilää ei saa jättää palamaan yksin – viimeinen huoneesta lähtijä sammuttaa kynttilät tukahduttamalla tai varovasti puhaltaen.
Etenkin joulukiireiden tohinassa kynttilänjalka saattaa kaatua tai jokin osua liekkiin ja syttyä palamaan. Tällaisten tilanteiden varalle jokaisesta kodista tulisi löytyä käsisammutin tai sammutuspeite.
Riittävän ajoissa aloitetut alkusammutustoimet voivat estää suuremman vahingon syntymisen.
Varovaisen tulenkäytön ja alkusammutusvälineiden lisäksi on hyvä muistaa tarkistaa kodin palovaroittimien toimivuus. Toimiva palovaroitin on halpa henkivakuutus. Yleisesti palovaroittimet tulisi vaihtaa säännöllisesti valmistajan määrittelemän käyttöiän mukaan. Yleensä palovaroitinten käyttöikä on 5–10 vuotta. Kodin jokaisen palovaroittimen paristo on hyvä vaihtaa kerran vuodessa.

Tunnelmoidaan turvallisesti!