Uimahalliin ja kuntosalille vaaditaan koronapassi – Katajakodissa tartunta

0

Uudet koronarajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun, mikä tarkoittaa että koronapassia vaaditaan yli 16-vuotiailta kävijöiltä uimahalli Loiskeessa ja kuntosalissa.
Kaupunki tiedottaa, että koronapassi on esitettävä Loiskeen asiakaspalvelussa heti sisään tullessa. Myös henkilöllisyys on varauduttava tarvittaessa todistamaan.
Myös kuntosalin aukioloaikoja muutettiin vuoden loppuun saakka.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Varsinais-Suomessa sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttö on järjestettävä siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktit ja niistä johtuvat koronatartunnan riskit. Rajoitus on voimassa vuoden loppuun.
Koronapassia ei saa edellyttää sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, eli esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.
Päätös ei koske myöskään oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää. Päätös ei koske myöskään ravintoloita, joita koskevista rajoituksista päättää valtioneuvosto.
Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Koronapassia pitää kuitenkin edellyttää koko tilaisuuden osalta ja se pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei edellytetä esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.
Riippumatta siitä, onko koronapassi käytössä, pitää asiakas- ja yleisötiloissa lisäksi noudattaa yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka koskevat tehostettua tilojen ja pintojen puhdistamista sekä mahdollisuutta käsien puhdistamiseen ja riittävän etäisyyden pitämiseen.

Tehostetun palveluasumisen yksikkö Katajakodin ryhmäkoti Puolukassa on todettu koronatartunta. Altistuneet on kartoitettu. Suosituksena on, että ryhmäkoti Puolukassa vierailuja vältetään 17.12. saakka.
Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Someron kaupunki, Lamminniemen Hyvinvointikeskus ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa.
Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Katajakodin tilannetta ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.