Lauantainen pop up -rokotuspäivä monitoimitalolla oli erittäin suosittu. Yli 550 henkilöä kävi piikitettävänä tilaisuudessa, johon ei tarvinnut varata aikaa. Heistä suurin osa oli kolmatta koronarokotusta hakevia, vain muutama ensimmäistä rokoteannosta saavia. Osa oli aikaistanut jo varattua aikaa. Joukossa oli myös viitisenkymmentä influenssarokotuksen ottajaa.

Muutamalle kymmenelle ei riittänyt rokotetta, mutta he saivat ajan tuleville viikoille.

Vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg kiittää somerolaisia.

– Ihmiset odottelivat rauhallisesti vuoroaan. He tsemppasivat rokottajia. Tuli sellainen tunne, että kaikki olemme saman asian äärellä ja yhdessä me sen hoidamme.

– Somerolla olemme hyvässä tilanteessa. Koronarokotuksia on otettu paremmin kuin yleensä Varsinais-Suomessa ja Suomessa, jatkaa Tuomisto-Lundberg.

Rokotusaikoja on saatavilla Somerolla. Vastaava terveydenhoitaja opastaa varaamaan ajan ensisijaisesti sähköisesti netissä osoitteessa somero.terveytesi.fi. Toinen vaihtoehto on soittaa numeroon 050 477 6155 arkipäivisin kello 12–13.

– Ota kynä, paperia ja kalenteri valmiiksi esiin, niin homma hoituu joutuisasti. Valitettavasti puhelinliikenne on sakannut ja puhelut ovat katkeilleet. Se lienee johtunut tekniikan tai operaattorin vuoksi. Mutta malttia vaan, kyllä ajan saa hoidettua, lupaa Kati Tuomisto-Lundberg.