19 rakennusta siirtyy sote-alueelle

0

Tekninen lautakunta tarkasteli listaa, jolla kaikkiaan 19 rakennusta Somerolta siirtyy tulevalle hyvinvointialueelle. Luku sisältää osakehuoneistot ja vuokrattavat tilat.

Rakennusten huoneistoalaksi tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo karkeasti noin 20 000 neliötä.

– Tässä vaiheessa ainakin esitetään niin, että ne kaikki menevät hyvinvointialueelle vuokralle. Kolme plus yksi -sopimusmallilla. Vuokrasopimukset varmasti tullaan jollain kohtaa käymään lävitse hyvinvointialueen kanssa, ja niistä neuvotellaan, Mäkinen toteaa.

Kiinteistöjenpito säilyy entisellään kaupungilla, joka saa niistä rahaa. Koko kuvio on hyvin erilainen kuin tähän asti.

– Tämän tiedon mukaan kaupunki kunnossapitää näitä kiinteistöjä edelleen, Mäkinen katsoo.

Someron terveyskeskuksen kiinteistö on neliöiltään reilusti suurin vuokrattavista rakennuksista. Toiseksi suurimpana kiinteistönä hyvinvointialueelle on siirtymässä Katajakoti.

Kolmanneksi suurin siirtyvä kiinteistö on Tervaskanto. Lamminniemi on vuokrattaviltakin tiloiltaan kokojärjestyksessä neljäs, noin alle 1 600 neliötä, ja paloasema 1 400 neliöllään on viidentenä.

Toimintakeskus, 1 200 neliötä, on huoneistoalaltaan kokojärjestyksen kuudes kiinteistö.

Lamminniemi on oma kuvionsa. Kaupungilla on sieltä edelleen käytössä sote-tiloja.

– Näillä näkymin me tulemme olemaan vuokralla Lamminniemellä. Siltä osin tullee olemaan vuokrasopimus meidän ja Lamminniemen välillä. Ja se sopimus pitää hyvinvointialueelle myöskin ilmoittaa, Mäkinen tulkitsee tulevaa.