Ehdokkaat esille

0

Suomen ensimmäisten aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy 12.1. Ehdokkaita Varsinais-Suomessa on toiseksi eniten koko maassa, 742. Ehdokasrunsauden vastakohtana on kohoamassa huoli, miten saada heräämään äänestäjät.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn joulukuisesta Arvo- ja asennetutkimuksesta ilmenee, että vain 35 prosenttia on hyvin kiinnostuneita äänestämään aluevaaleissa.

Eniten heitä on vasemmistoliiton kannattajissa, 62 prosenttia. Seuraavina ovat keskusta 47, vihreät 45 ja SDP 44 prosenttia. Perää pitävät kristillisdemokraatit 36, kokoomus 35 ja perussuomalaiset 33 prosenttia.

Tiedon puute on valtava. Vain 3 prosenttia katsoo tuntevansa erittäin hyvin hyvinvointialueisiin liittyviä asioita ja niistä käytävää keskustelua ja alle neljäsosa melko hyvin. Suurelle enemmistölle, 69 prosentille hyvinvointialueiden asiat ovat enemmän tai vähemmän vieraita.

Jos me somerolaiset heräämme joukolla ääniuurnille, meillä on erinomainen mahdollisuus saada oma edustus aluevaltuustoon.