Futsal-Liigan kärki tiiviissä nipussa

0
SoVo Futsalin alkukauteen on mahtunut paljon enemmän ilonaiheita kuin pettymyksiä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liigan 24. pelikausi on parhaillaan neljän viikon mittaisella EM-kisatauolla. Yhdettätoista pääsarjakauttaan pelaava Someron Voima Futsal starttaa useimpien muiden joukkueiden tavoin runkosarjan loppusuoralle helmikuun 12. päivänä.
Kun runkosarjasta on takana vähän yli puolet, asetelmat joukkueiden kesken ovat ilahduttavan ja yllättävänkin tasaiset.
Sarjan kärkipäässä (ainakin) kuusi joukkuetta yrittää vielä tunkea itseään neljän parhaan joukkoon, keskikastissa käydään kiivasta kisaa viimeisestä pudotuspelipaikasta ja tyvessä kolme joukkuetta taistelee tasapäin putoamista ja liigakarsintaan joutumista vastaan.

Vieska ja SoVo ilahduttajina

Akaa Futsal, FC Kemi, Kampuksen Dynamo ja Vieska Futsal muodostavat kahden pisteen sisään mahtuvan kärkikvartetin, jota Golden Futsal Team ja SoVo Futsal jahtaavat yhden voittopelin etäisyydellä.
Tähän mennessä vähiten maaleja omaan verkkoonsa päästänyt Vieska, entinen Sievi Futsal, on SoVon ohella ollut alkukauden myönteinen yllättäjä.
Kumpaakin toki pidettiin kauden ennakkoarvioissa pudotuspelikandidaattina, mutta hieman yli (Vieska 2,15) ja alle (SoVo 1,92) kahden sarjapisteen keskiarvo ottelua kohden on molemmilta ounasteltua parempi saalistustahti.
Selkeästi alle odotusten on toistaiseksi suorittanut käytännössä vain valkeakoskelainen Mad Max. ”Varmaksi” playoff -joukkueeksi kauden alla ennakoitu joukkue on jämähtänyt alempaan keskiryhmään kamppailemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta ja karsinnan/putoamisen välttämisestä.

SoVo nostanut rutiinitasoaan

Temperamenttisena, vahvasti tunteella pelaavana miehistönä tunnettu SoVo on aiempien kausien tapaan ailahdellut huippuesitysten ja pohjakosketusten välillä.
Voitot Vieskasta, Riemusta ja GFT:stä ovat olleet tähänastisen kauden kohokohtia somerolaisittain. Vastaavasti ”kyykkäykset” kotikentällä Akaata ja KaDya vastaan edustavat toista ääripäätä joukkueen suoritustasossa.
Menestyksen kannalta olennaista on kuitenkin ollut niin sanottujen ”ennalta varmojen” pisteiden poimiminen sarjataulukossa alapuolella olevilta joukkueilta: Toisin kuin monella edeltävällä kaudella, SoVo on nyt onnistunut ottamaan rutiininomaiset voitot JoSePasta, ToPV:sta, TPK:sta, AU:sta ja Mad Maxista.
– Loppukausi on meille kenties hieman hankalampi, kun kohtaamme kotikentällä enää näitä alapuolellamme olevia joukkueita ja kaikissa vieraspeleissä on vastassa kärki- ja keskiryhmän joukkueita, SoVon manageri-valmentaja Jarkko Ihalainen ennakoi runkosarjan loppusuoraa.
– Tavoitteenamme on joka tapauksessa kerätä pisteitä siihen tahtiin, että säilytämme ainakin paikkamme kuuden parhaan joukossa ja taistelemme jopa pääsystä kärkinelikkoon, Ihalainen jatkaa.
Liigan alkukausi on ollut maajoukkueleiritysten ja EM-kisojen vuoksi poikkeuksellisen katkonainen, mutta helmikuusta lähtien tahti normalisoituu. Esimerkiksi SoVo pelaa yhdeksän viimeistä runkosarjakierrostaan seitsemässä viikossa, sen jälkeen kun alkuvuoden kuuteen ensimmäiseen viikkoon on sisältynyt vain kaksi ottelua.

Futsal-Liigan sarjatilanne (20. 1.):

Akaa F. 13 9 1 1 2 73-33 30
FC Kemi 12 9 1 0 2 57-32 29
KaDy 13 9 0 1 3 68-33 28
Vieska 13 9 0 1 3 46-25 28
GFT 13 7 2 0 4 57-30 25
SoVo F. 13 8 0 1 4 60-49 25
Riemu 13 7 0 0 6 45-44 21
ToPV 12 4 0 2 6 36-55 14
_________________________
Mad Max 13 3 2 0 8 41-53 13
AU 14 2 1 0 11 33-82 8
———————————
TPK 14 2 0 1 11 34-64 7
_________________________
JoSePa 13 2 0 0 11 27-79 6

Runkosarjan (22 kierrosta) jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta pudotuspeleihin, viimeistä edellinen liigakarsintaan ja viimeiseksi jäävä Futsal-Ykköseen.

Pistepörssin kärki: Arber Istrefi SoVo 18+9=27, Jere Intala KaDy 15+11=26, Jussi Nyström Akaa 10+13=23, Miika Hosio GFT 12+9=21, Mergim Bushi SoVo 8+11=19, Jovan Stankovic Akaa 7+12=19.