Hoitajien hälytysrahaa korotettiin korona-paineen vuoksi

0

Kaupunki maksaa reilun kuukauden ajan aiempaa korkeampaa hälytysrahaa sote-henkilöstölleen. Syynä on tukala työvoimatilanne sekä osastolla että kotihoidossa. Taustalla on pahentunut koronatilanne ja hoitajapula.

Kaupungin kotihoidossa ja terveyskeskusosastolla on todettu useampia koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Työtehtäviä on jo jouduttu järjestämään uudella tavalla välttämättömien tehtävien hoitamiseksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi pääluottamusmiehen ehdotuksen, että työnantaja maksaa helmikuun loppuun asti arkisin 100 ja viikonloppuisin 150 euron hälytysrahan, jotta akuutti tilanne saataisiin hoidettua.

Paikallisen sopimuksen nojalla hälytysrahaa maksetaan Somerolla normaalisti 50 euroa arkipäivinä, 70 euroa viikonloppuisin ja 100 euroa arkipyhinä, jos työntekijä joutuu tekemään työnantajan määräyksestä työvuorolistasta poiketen kaksi työvuoroa peräkkäin.

Alun perin nyt päätettyä korotusta oli tarkoitus maksaa vain tammikuun loppuun, mutta kaupunginhallitus katsoi aiheelliseksi pidentää ajanjaksoa.

Korotus tuli voimaan viime tiistaina.