Mäkihypyn veteraani-cupin kisat käytiin Lahdessa taka- ja sivutuulissa.

– Kelistä huolimatta sain toiseen kisaan onnistuneet suoritukset. Ne toivat hopean HS70-mäessä mitoilla 60 ja 64 metriä, kertoo Marko Jokiniemi viime viikonvaihteen mäkihyppykisoistaan.

HS70-mäessä Jokiniemellä oli mahdollisuudet jopa voittoon. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli jäljessä vain pari pistettä johtajasta Kuusamon Erä-Veikkojen Pasi Huttusesta.

– Yksinkertaisesti toisen kierroksen hyppy lipsahti hieman ohi, jonka vuoksi mitta tipahti neljällä metrillä, harmittelee Jokiniemi.

Tuuli sotki HS100-mäen kilpailut. Se jätti somerolaissyntyisen hyppääjän neljänneksi. Hypyt kantoivat 79 ja 83,5 metriä.

Perjantain harjoituksissa samalla kelillä Jokiniemen hypyt kantoivat vielä lähemmäs 90 metriä isommassa mäessä.

– Oliko vähän kisajännitystä, vaikka eihän sitä tässä iässä pitäisi kyllä enää olla. Aina ei voi voittaa eikä menestyä; onhan se nähty.

– Harjoitusmäärin nähden olen kuitenkin ihan tyytyväinen hyppyihin. Minulla on lumihyppyjä alla vain kolmisenkymmentä. Esimerkiksi Pasilla niitä taitaa olla jo lähempänä toista sataa. Hän on töissä Puijon hyppyrimäellä, kuvaa Jokiniemi kisan voittajan Pasi Huttusen tilannetta.

Paimion Urheilijoiden Marko Jokiniemen harrastamista hankaloittaa pitkä harjoitusmatka Lahteen ja Kuopioon. Harjoitteluareenallaan Paimion kotimäessä alamäen vinssi on poissa pelistä talven, joten alamäkeä ei kunnosteta lainkaan.

Jokiniemi odottelee viikon talvilomaa, ja suunnittelee harjoitusmatkaa, jotta pääsee mäkeen vielä ennen Puijon ja Siilinjärven kilpailuja. Ne ovat 5.–6. helmikuuta. Ajatuksissa on hypätä Siilinjärvellä HS45-mäestä ja Puijolla HS70- ja HS100-mäistä.