KaDy-jyräliiskasi

0
KaDyn punapaidoilla oli torstaina varaa hukata näinkin hyviä maalintekopaikkoja. SoVo-vahti Niko Rikkilä venyi kentän pinnasta Lassi Lintulan laukauksen eteen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Futsalin hallitseva Suomen mestari, jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo, teki uuden kalenterivuoden alkajaisiksi väkevän vierailun Somerolle.
Loppiaistorstaina Futsal-Liigan kevätkauden ensimmäistä ottelua monitoimitalossa isännöinyt Someron Voima Futsal tuli keskisuomalaisten toimesta murskatuksi maaliluvuin 2-12 (2-5).
Alkuminuutit edettiin jokseenkin tasatahtiin. Kotijoukkue rakensi parikin mainiota maalintekopaikkaa, mutta sen paremmin Pyry-Ville Korhonen kuin Mergim Bushi eivät onnistuneet tuuppaamaan palloa vierasjoukkueen maaliin.

KaDy hyödynsi maalipaikkansa

Dynamo sitä vastoin hyödynsi maalipaikkansa lähes täydellisesti. SoVon maalia vartioinut Niko Rikkilä ei ollut kaiken aikaa aivan tarkimmillaan ja vieraat pyrähtivät reippaassa kymmenessä minuutissa kolmen maalin karkumatkalle.
Kaikkiaan KaDy latoi avausjakson aikana viisi osumaa, joihin kotijoukkue onnistui vastaamaan kahdella. Arber Istrefi vastasi SoVon ensimmäisestä ja Gezim Voca hirmuisella vapaapotkupommilla toisesta maalista.
Toisen jakson alussa somerolaisjoukkue yritti kehitellä jonkinlaista kiriä, mutta maaliverkon heiluttelu jäi yksinomaan vieraiden kontolle. KaDy tahkosi tulosta tasaisesti, seitsemän pelaajan toimiessa viimeistelijöinä. Lassi Lintula, Mikko Kytölä, Jukka Kytölä ja Sergei Korsunov tekivät vähintään kaksi maalia ja kolme tehopistettä kukin.

Runkomiehille rutkasti miinuksia

SoVon kokenut pelaajakaarti kadotti jälkimmäisellä jaksolla pelihuumorinsa, kun maalinteko ei onnistunut. Kiinnostus puolustuspeliinkin hiipui ja niinpä Istrefin, Vocan ja Bushin henkilökohtaisiin tilastoihin kirjattiin vähintään kahdeksan miinusmaalia. Toisin sanoen, vastustajan tekemiä osumia heidän ollessaan kentällä.
Peliaikaan suhteutettuna vähimmillä takaiskuilla sovolaisista osuutensa selvittivät Rinor Karaqa ja Vilho Ståhlström.
Kentällä käyneistä kotijoukkueen pelaajista ainoana ilman miinuksia selviytyi Elmeri Andersson. Nuorukainen myös antoi pelin lopussa hienon, maalipaikan avanneen syötön Bushille, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Poissaolot tuntuivat

SoVon valmennuskaartista Jarkko Ihalainen joutui seuraamaan ottelua etäyhteyden varassa.
– Ensimmäisellä jaksolla SoVo oli mielestäni hyvin pelissä mukana ja pystyi myös luomaan maalipaikkoja. Viimeistelyssä oli kuitenkin suuri ero vastustajan hyväksi ja toisella jaksolla tämä alkoi näkyä muutamien pelaajiemme kohdalla turhautumisena.
– Onneksi pahimmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin, eikä varoituksiakaan kertynyt kuin parille pelaajalle, Ihalainen havaitsi.
SoVolta puuttui loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi kokoonpanosta muutama sellainen pelaaja, joille KaDyn pysäyttämiseksi olisi ollut käyttöä.
Etenkin ykkösmaalivahti Nevzat Mustafan ja pohjapelaaja Antti Korhosen poissaolot pistivät silmään ja käyttöä olisi nyt ollut myös sellaisille puolustuspelin eksperteille kuten Guri Qerimille ja Jaakko Toivoselle.

Uusi yritys tänään Espoossa

– Tiistaina meillä on seuraava peli Espoossa ja silloin toivon mukaan kaikki parhaat pelaajat ovat taas mukana, Ihalainen ennakoi tämän illan vierasottelua Golden Futsal Teamia vastaan.
Nähtäväksi jää, saako SoVo ammennettua kotikentän ryöpytyksestä tälläkin kertaa positiivista virtaa seuraaville kierroksille. Marraskuun alussahan somerolaiset nöyrtyivät kotikentällään Akaa Futsalille maalein 0-5 ja rynnivät tuon tappion sisuunnuttamina neljän ottelun voittoputkeen.
Tämän illan kamppailun jälkeen somerolaisjoukkue jää taas kuukauden mittaiselle pelitauolle, kun liigassa vedetään maajoukkueiden Euroopan mestaruusturnauksen vuoksi henkeä.

SoVo: Tehosaldot KaDya vastaan

Gezim Voca 1+1 (+2/-8=-6)
Arber Istrefi 1+0=1 (+2/-9=-7)
Elmeri Andersson (+0/-0=0)
Rinor Karaqa (+0/-1=-1)
Vilho Ståhlström (+0/-2=-2)
Jasper Joosela (+0/-3=-3)
Valdrin Seferi (+1/-6=-5)
Valmir Seferi (+1/-6=-5)
Pyry-Ville Korhonen (+0/-5=-5)
Mergim Bushi (+2/-8=-6)

Maalivahdit: Niko Rikkilä; peliaika 32.02 (+2/-8=-6), Joel Salonen; 7.58 (+0/-4=-4)

Varoitukset: Bushi (kauden 1.), Valmir Seferi (3.)