Kokoomuksen puheenjohtaja luottaa lähipalvelujen säilymiseen Somerolla

0
Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (oik.), vierellään paikallinen aluevaaliehdokas Juha Wiskari. Orpo koki vaalityön olevan vaikeaa koronarajoitusten vuoksi. Ei voi kutsua ihmisiä koolle, ei pääse tuomaan julki mielipiteitään eikä keskustelemaan kasvotusten kansalaisten kanssa.

– Somero on sen verran iso kunta, että nykyisillä palveluilla on selkeä paikkansa. TYKS palvelee, samoin Salon sairaala. Somerolla pystytään säilyttämään sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelut jatkossakin, totesi Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pikavisiitillä Somerolla.

Entinen valtiovarainministeri Orpo on huolissaan, miten rahat saadaan riittämään.

– Millä ihmeellä tämä uudistus rahoitetaan? Rahaa tarvitaan jatkossa vielä lisää, kun ikäihmisiä on enemmän. Heille tarvitaan hoitajia ja palveluja. Ei pidä tuhlailla eikä paisuttaa järjestelmää.

Orpo kantaa huolta hyvinvointialueiden toiminnan aloittamisesta ja jatkosta.

– Aikataulu on tiukka ja kaikki on vielä alkutekijöissään. Kiire tulee. Pikaisia päätöksiä tarvitaan, tuumasi Orpo, joka on itsekin ehdokkaana aluevaaleissa.

Terveyskeskuksen mäellä oli paikalla myös kokoomuksen paikallinen ehdokas Juha Wiskari sekä ehdokas Sanna Pitkänen Pöytyältä. He totesivat ykskantaan, että näpit on pidettävä irti siitä, mikä nyt jo toimii.