Launonen keilaa finaalivauhdissa

0
Marko Launonen

Teksti Juha Laakso

Someron keilahallissa on marraskuun puolivälistä lähtien ollut meneillään keilailun valtakunnallisen ”Erikoisteippi Open 2021” -kilpailun karsintakisa. Vuoden loppuun mennessä kilpailusuorituksia oli kirjattu 33 keilaajalle.

Tuloslistan kärjessä ja jo varmuudella loppukilpailupaikkansa varmistaneena heittäjänä on lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund . Hän on tehnyt ilman tasoitushyvityksiä kuuden heittosarjan yhteistuloksen 1405 pistettä.

Puolentoista viikon kuluttua käytävään 12 parhaan finaaliin voi jo valmistautua myös Someron Keilaajien Marko Launonen tuloksellaan 1402 pistettä. Tasoitushyvitystä tuossa on mukana 168 pinnan verran, mutta myös niin sanottujen nettotulosten vertailussa Launosen pistelukema (1234) oikeuttaa kärkiviisikkoon.

Muista somerolaiskeilaajista Risto Nikkanen (1343/1229), Timo Härmä (1297/1117) ja Olli Lehtinen (1275/1167) mahtuivat vuodenvaihteessa myös kahdentoista parhaan heittäjän listalle. Karsintasuorituksia voi tehdä ensi viikon torstaihin asti ja loppukilpailu käydään lauantaina 15. päivänä tammikuuta.