Lounaslistat on hyvä juttu!

0

Väkiluku pienenee ja ennakkoäänestysprosentti laskee – se on ihan totta, sanoi aikoinaan jo röllykkä-vainaakin. Nettiäänestys tulee auttamaan varmasti tuohon ja vanhenevaa porukkaa voidaan neuvoa ja jeesata.

Kansanvalta

Somerolla on seutukunnan toiseksi korkein jäteveden hinta. Pöyristyttävä hinta.

Tasapainoa taksoihin kiitos

Kiitos Torituvalle ja Keilahallille lounaslistoista Somero-lehdessä. Olisi mukava saada muidenkin lounaat esille, niin olisi helppo valita, mihin minäkin päivänä menee. Varsinkin kesäisin tämä olisi tarpeen, mutta kyllä toisen tekemä lounas näin talvellakin maistuisi.

Vaihtelu virkistää

Fazer suunnittelee uutta suurta makeistehdasta Etelä-Suomeen, ollaanko Somerolla aktiivisia?

NamNam

Nykyelokuvista olisi tosiaan fiksua jättää tupakointi pois. Miksi moista turhaa ja epäterveellistä tapaa kuvissakaan enää säilyttämään. Tilalle vaikka vihannesten syöminen, tyyliin porkkanaa järsimällä.

Aikansa kutakin

Eikö autoissa ole nykyään parkkivaloja? Kun pitää parkissa ollessa sokaista muut odottajat.

Otathan toiset huomioon, kiitos

Kaunis kiitos Jokivarren Erämiehet ry:lle Somero-lehden tilauksesta Mäntykotiin vuodelle 2022.

Mäntykodin asukkaat

Toimittaja Merjan kirjoituksen voisi julkaista vaikkapa ihan toistuvasti – sen verran hieno juttu oli. Olisiko myös jopa aihetta järjestää ”Ajattelun päiviä”, joissa noita tärkeitä asioita katsottaisiin ja opeteltaisiin. Parempi olisi tämä maailma elää.

Sinä ensin

Kovin monessa asiassa kehitys on tapahtunut ja tapahtuu liikkumisen helpottumisen myötä. Märyn sairaalankin. Alussa syrjäkyliltä mentiin bussille jalan, pyörällä tai hevosella. Matka Märylle otti helposti koko työpäivän. Nyt se on autolla yhteen suuntaan alle tunnin, jos omistaa auton. Entä jos ei, niin julkinen liikenne on kuollut. Taksilla jos rahaa on. Jos joutuu lähtemään Turkuun?

Sairastaminen ei sovi köyhälle

Tammikuun alun Somero-lehdessä oli kirjoitus puistojen kunnosta ja uusista kevyenliikenteen väylistä. Kaikki ihan hyviä huomioita. Mutta, nyt lumen tultua ja liukkauden lisääntyessä on ihmetystä aiheuttanut se, että Lamminniemen piha-alueelta alkava ympyräreitti on jätetty auraamatta ja hiekoittamatta. Ulkopuolisena katsoen tuntuisi, että se voisi palvella heikompikuntoisempiakin ulkoilijoita, joiden ei tarvitsisi sitä käyttäessään tulla varsinaisen ajotien varteen eikä ylittää autoväyliä. Alueen kevyenliikenteenväylät ovat runsaassa käytössä, joten ne kannattaisi pitää hyvässä kunnossa. Ja liukkauden torjunta on ehdottoman tärkeää.

Raitista ilmaa